Brev:
Hvor mange timers nattesøvn kan vi forvente?
Hej Helen,
Har tidligere skrevet og spurgt om søvn i forhold til vores datter Malika, som havde problemer med søvnen om dagen. Det går fint nu, men nu er det nætterne, der er lidt problematiske!
Jeg ammer stadig rigtig meget, selvom hun er blevet meget gladere for skemaden end hun har været. Om natten dog kun en enkelt gang, ca ved 3-4 tiden. Nu er det, jeg vil spørge om, hvornår jeg kan "tillade" mig at tage natamningen helt fra hende? Hun er 8 mdr lige om lidt, og trives på alle måder.
Hun blir puttet mellem 19 og 19.30 og sover rimeligt (gir hende sut et par gange) indtil ved 2 tiden. Herefter vågner hun meget ofte, nogle nætter hver halve time. Ved 3-4 tiden ammer jeg så... men hun sover alligevel meget uroligt indtil hun står op ml 6 og 6.30.
- Hvad kan vi gøre for at få en bedre nattesøvn? Må jeg slet ikke tænke på at tage amningen om natten væk endnu? ...
...
Det skal nævnes, at hun absolut ikke er den hurtigste motorisk, hun er noget bagud i forhold til mødregruppens babyer, når det kommer til at ville rulle, stå på benene osv. Og hun gør langt fra antræk til at ville kravle...!
Jeg ville gerne, at hun måske kunne tage en flaske vælling til natten, så hun måske kunne sove godt på det. Det gjorde vores søn, da han var lille. Men hun vil slet ikke i nærheden af flasken.
Hun får en god varieret kost med både grød, grøntsager, frugt, kartofler og kød. Hun er desværre forstoppet og har kun afføring en gang om ugen ca. Er på Lactulose, men det hjælper ikke synderligt, hun er ked af det, når den hårde afføring skal ud. Og nætterne op til er dårlige, altså når det er 4-5 dge siden, det er kommet, har hun tydeligvis ondt i maven.
Hvad kan vi gøre for at hjælpe hende og os selv?
Tak for en super brevkasse!
Med venlig hilsen
Helle
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Proprioceptive sans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!
Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!