Annonce

Annonce

Svar: Sove igennem - 12 mdr.


31. oktober 2009

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Signe

Hvornår børn kan forventes at sove igennem afhænger jo af rigtig mange faktorer. Det handler både om barnets alder, barnets udviklingstrin, barnets indtag af mad og væske i løbet af dagen, om barnet er syg, om der sker ændringer i barnets dagligdag osv. og så handler det også om hvad rutiner og vaner man som forældre har været med til at give sit barn ...

Hvis alt er som det bør være, hvis alt fungerer optimalt, så vil et barn på 6-7 måneder kunne sove igennem om natten. Det vil i denne alder svare til at sove 5-7 timer uden at få mælk. Hvis alle forhold er optimale, så vil et barn på 1 år, som jeres dreng kunne sove igennem om natten - måske med en enkelt opvågning eller to (handler om udvikling), behov for tryghed og beroligelse, men barnet vil sove fra aften til næste morgen tidlig. Barnet vil ofte starte i sin egen seng og vil så måske vågne op tidlig morgen, have brug for trygheden, komme ind i forældrenes seng og sove videre der.

Du spørger hvornår der er udsigt til en hel nats søvn ... Det er jo rigtig svært at svare på. Det første I skal sikre jer, er naturligvis at jeres dreng får mad og væske nok dagen igennem. I skal også forsøge at undgå infektioner og sygdom og så skal I give ham den tryghed og nærhed han behøver lige nu, hvor han begynder at gå og verden åbner sig for ham. Og sidst men ikke mindst, så skal I holde op med at servicere ham med sutten.

Når man er 12 måneder gammel, så kan man godt finde sin sut i søvne og selv putte den i munden - hvis man har lært det og det er her jeres problem er ... Jeres dreng vågner gentagende gange om natten for at få sut og du stiger op af sengen ...


Annonce

... og giver ham den. Der er kun en til at ændre denne vane og det er jer og I kan ikke bare forvente at han pludselig kan selv og accepterer at sådan er det - det er noget han skal lære.

Det er fint at give ham sutten i hånden om dagen, det er første skridt til at lære det. Det er fint at give ham sengen fuld af sutter i håb om at han selv kan finde en i søvne, men hvis du giver ham den, så skal det også være i hånden om natten, så han lærer at lede efter den og finde den og putte den i munden. Han skal lære det, han kan det ikke hvis du ikke viser ham hvordan ... :)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Alternativet er jo at nedtrappe brugen af sut og sætte noget andet i stedet, så han helt undgår denne afhængighed om natten. Det kunne være at give ham en sovebamse, en klud eller lignende at putte med i stedet, det kan være lettere at få fat i dette om natten end en sut. Ved at introducere et nyt putteritual og lade en ny substitut for mor indgå kan du på sigt arbejde på at han lærer at sove med dette og uden din hjælp. Men det sker ikke af sig selv, det er nødvendigt at man forsøger at lære barnet at sove selv og uafhængigt af de voksne. Se det fra hans side - han har jo ingen problemer med at du giver sutten om natten x flere - det er dig det er hårdt for, han trives jo fint ...

Måske er det hos jer far der skal tage over, du skriver at det fungerer bedre, når far har nattetjansen, så hvis der hos jer også er noget 'morafhængighed' inde over, at du sender nogle andre signaler end far, så var det måske en idé at far tog over hver nat i en periode og fik indført nye rutiner.

Jeg håber du kan bruge mine tanker videre, fortsat held og lykke med ham :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rotavirus

Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.

Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...

Læs mere i Babylex

Termin

Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.

Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.

Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.

Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en fantastisk brevkasse og nogle fantastiske og velskrevne bøger. Begge dele har ofte hjulpet os siden vi blev forældre for ca. 1½ år siden!

Tak fra familien i København.


Annonce