Brev:
Storebror reaktion
Hej Helen
Tak for dine svar omkring Rasmus - de har hjulpet rigtig godt. Nu er det tiden til et spørgsmål omkring storebror.
Den sidste uge har været rigtig svær. Han er meget på tværs og ekstrem konfronterende hele tiden. Det er hovedsageligt en reaktion på Rasmus for ligger han i barnevognen og sover udenfor er han stort set sit gamle glade jeg. Ligeså snart Rasmus kommer ind begynder alle konfrontationerne.
Det er som regel hvis han får nej til noget. Så kaster han med legetøjet, slår os, sparker hvis han ligger på puslebordet eller begynder at skrige rigtig højt (ikke græde men bare skrige).
Vi prøver at holde stemmen i ro og siger at han ikke må kaste med tingene, at han ikke må slå osv og så får han en time-out på 2-3 minutter på en stol og det legetøj han har kastet med bliver konfiskeret og han får det først igen næste morgen. Men det virker bare ikke rigtig for han starter forfra når time-outen er slut.
Er der ...
... andet vi kan gøre? Håndterer vi det rigtigt?
Min svigermor har været så venlig at lade en kommentar falde om at hun tror han har ADHD og det har da gjort mig rigtig bekymret. Men han kan sagtens sidde og lege koncentreret i op mod 30 minutter alene, sidde i sofaen og hygge længe med tegnefilm, leger rigtig godt med andre børn osv. Desuden er han en ren engel i dagplejen og alle andre steder end hjemme. Han er super glad for at se os, når vi henter ham men omgående kommer konfrontationerne igen inden vi overhovedet er nået ud af døren hos dagplejeren.
Vi prøver at sætter ord på for ham fx: kan godt forstå du er sur over at lillebror er hos mor, eller kan godt forstå at du er ked af at du ikke må se tegnefilm osv. Men ved ikke rigtig om det nytter noget. Han har et virkelig flot sprog - er langt foran for sin alder - men kan ikke sætte ord på sine følelser overhovedet.
Håber du kan hjælpe os lidt videre.
Med venlig hilsen
Pia
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
Viden om børn:
Rabarber
Rabarber er velegnede til grød, kompot, suppe og marmelade. Hvis I ofte bruger rabarber i madlavningen, er det en god idé at tilsætte 'Nonoxal' (kalkchlorid) under kogning.
Dette forhindrer at saften i rabarber reagerer med kroppens kalk, som bl.a. giver ubehagelige reaktioner på tænderne.
Rabarber er bedst tidligt i sæsonen fra april og indtil omkring Skt. Hans. Rabarber indeholder små mængder oxalsyre, og i højsommeren stiger mængden af oxalsyre i stilkene. Hvis...
Tandbørstning
For at undgå huller i tænderne skal barnet have børstet tænder, ligeså snart den første lille tand bryder frem.
Det er vigtigt at børste tænderne to gange om dagen - morgen og aften.
Gør det til en vane at børste tænderne hver dag og på et tidspunkt, hvor det passer ind i jeres rutiner - f.eks. om morgenen, når I står op, og om aftenen inden barnet skal i seng.
Brug en blød tandbørste, som passer til barnet alder. Børst både indvendig og udvendigt på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.