Svar: Gå-refleks
Kære Anja
Børn bliver født med en masse reflekser og når vi som læger og sundhedsplejersker tjekker det nyfødte barn igennem, så ser vi blandt andet på barnets reflekser. Nogle reflekser forsvinder igen, andre er der hele livet, det følger normalt en helt almindelig rytme.
Gangrefleksen er en af de reflekser som bør være der fra starten. Når vi holder barnet omkring livet og lader fødderne ramme underlaget, så vil det spæde barn lave gåbevægelser. Den forsvinder normalt af sig selv, når barnet er ca 2 måneder gammel, nogle børn har den lidt længere tid og det er helt okay. Man vil dog stadig ofte kunne se at barnet har refleksen, når det f.eks. ligger i badekaret og laver 'gåbevægelser' med benene.
Jeg er ikke helt klar over, hvad det er for øvelser I har lavet med jeres dreng, men umiddelbart lyder det helt okay det du fortæller. De fleste børn vil naturligt, når de er få måneder gamle, begynde at strække deres ben og vise lyst til at sparke og støde fra. Det er således helt naturligt at man hjælper et barn i 3-6 måneders alderen med at bruge sig selv motorisk og herunder også at bruge ...
... sine ben. Det er både at stå på mors lår, hoppe lidt, sparke med benene, cykle med benene osv.
Børn vil også have en medfødt kravlerefleks, når det helt nyfødte barn lægges på mors mave vil det ofte kravle sig hen til brystvorten, hvor den medfødte sutterefleks så går igang.
Kravlerefleksen er man ved, at barnet ligger på maven og når man så rør det under fødderne så bevæger det sig kravlende fremad. Kravlerefleksen forsvinder ofte i 3-4 måneders alderen og kommer så igen, når barnet skal til at lære at kravle.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Så ar bruge sine ben og at støtte barnet i at bruge benene og i det hele taget støtte barnet motorisk er naturligt og vigtigt. Man skal naturligvis ikke gå med et barn, der ikke er parat til at gå, som udgangspunkt, så vil barnets ben være klar til at bære barnet, når det begynder at trække sig op ved sengens tremmer, møblerne osv. og det kommer stille og roligt hen af vejen. Men det har I vel heller ikke gjort, I har jo holdt ham og lege med ham ... - har I ikke?
Jeg synes det lyder helt okay, det du fortæller, det skal du ikke gå og bekymre dig så meget om :)
Rigtig god weekend!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Slå
Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.
Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....
Ruskevold
Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.
Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.
Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.