Svar: At putte til nat
Kære Pia
Det er helt okay at du lige nu ammer din dreng mere eller mindre i søvn - det er helt normalt for hans alder, at han om aftenen har behov for amningen for at finde ro både fysisk og mentalt.
Det er også meget normalt at børn i 3-4 måneders alderen har en lang vågenperiode om aftenen og ikke kan lægges til at sove før der er gået måske 3 timer som du beskriver at du oplever. Din dreng sover jo godt om dagen efterhånden, får sine 3 lure og med ca 2 timer imellem hver - den sidste lur ligger sandsynligvis så sent at den naturligt påvirker tidspunktet for putning til natten. Så lad du bare din dreng være vågen, pludre med ham, lad ham være aktiv sammen med far - de har jo ikke set hinanden hele dagen og når han så viser sig parat, så lægger du dig med ham, holder hans små hænder og ammer ham.
Se og lyt til hans vejrtrækning, læg mærke til hans øjne. Læg ham fra dig, når du ...
... fornemer at han er helt rolig, trækker vejret dybt og langsomt og er lige ved at falde i søvn. Lige der, hvor han endnu kan registrere hvor du lægger ham, lige der skal han flyttes til sin seng. Am ham og put ham så der, hvor han lige misser med øjnene, fornemmer at han bliver lagt i sin tremmeseng, men er træt nok til at sove videre. Hold dine hænder på hans krop, vis ham at du stadig er der og lul ham ind i søvnen og lad ham på den måde falde i søvn i løbet af få minutter, der hvor du ønsker han skal sove.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Rutinerne om dagen, hvor han er lidt mere vågen når du putter ham, men stadig tydeligt viser træthedstegn bibeholder du. Det er rigtig fint at han selv er i stand til at falde i søvn om dagen, hvis I rammer det rette tidspunkt. Om aftenen har han dog brug for lidt mere nærhed og det må han gerne få - uden at I får dårlig samvittighed :)
Rigtig meget held og lykke med ham fortsat :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Ymer og ylette
Sundhedsstyrelsen fraråder, at børn under 12 måneder får ymer og ylette, da proteinindholdet er for højt.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.