Brev:
Stop af natamning - 20 mdr.
Kære Helen,
Det er et stykke tid siden, jeg har været på banen, men der er efterhånden dukket nogle presserende spørgsmål op:-)
Marco har det sådan set godt, når man tænker på hvordan hans liv startede med svær refluks og lav fødselsvægt. Han er kommet nogenlunde efter vægten og er lige sprunget en kurve op højdemæssigt. Refluksen går det bedre med, men han lider stadig af det om natten og får derfor stadig Losec.
Måske er det stadig mest pga. refluksen at han vågner mange gange hver nat, men jeg tror altså også somme tider, at det er blevet en dårlig vane. Han forlanger i hvert fald altid mælk (jeg ammer stadig) og det er da også som om han er sulten nogle gange. Selvfølgelig bruger han også amningen til at finde ro men vi er da kommet så langt, at han, hvis han ikke falder i søvn ved aftenamningen, kan falde i søvn i sin seng bagefter, hvis en af os er ved ham, nusser ham og synger. Helt vildt store fremskridt for os.
Så mit spørgsmål er, hvordan vi bryder mælkevanen om natten (det er ikke muligt at min mand kan tage ham alene om natten, så den idé er udelukket)?
Jeg har ikke noget problem med at amme ham stadig, men jeg synes ikke det er sjovt, at jeg ikke har sovet i 20 måneder. Han vågner mellem tre og ti gange hver nat...suk! Er der en blid måde at gribe det an på? Han er meget insisterende, skal jeg lige sige. Hvis ikke ...
... han får mælk græder og skriger han, indtil jeg giver mig. Det gør mig især ked af det, at jeg ved, at han måske har brug for det som trøst, hvis han får refluks. Derfor har jeg også troligt givet ham mælk indtil nu.
Men hvad nu hvis han rent faktisk er sulten? Jeg er virkelig i tvivl om, hvad det handler om. Når han hoster, når han vågner, ved jeg at det er refluks, men ellers ikke. Han græder som regel, og det gør de vel ikke, hvis ikke de har ondt eller hvad? Kan det bare være fordi han gerne vil have mælk?
Mit andet spørgsmål går på, hvordan jeg får ham til at tage sin medicin igen. Han har jo fået Losec længe, men vi har ikke kunnet give ham det den seneste uge, da han vender sig bort hver gang, vi forsøger at give ham noget i munden. Vi kan heller ikke få ham til at tage skeen selv og spise det. Sagen er, at han er blevet meget mistænksom efter at han i forrige uge havde lungebetændelse og vi skulle give ham penicillin. Derefter havde han nogle dage med høj feber og smerter i munden pga. en tand, så han har en oral aversion i øjeblikket.
Vi plejer ellers at give ham medicinen (så kugler) i lidt frugtmos 20 min. før morgenmaden, men som sagt er det helt umuligt nu. Desværre må vi ikke snyde ham ved at komme det i noget youghurt eller grød, da det skal gives før et måltid for at virke.
Håber, at du har en idé?
Mange hilsner,
Hanne
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.
Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...
Viden om børn:
Indeklima
Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:
1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.
2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og...
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.