Brev:
Selvstændighedsalder - udviklingsspring?
Hej Helen
Vi har indtil for nylig haft absolut ingen problemer med putning om aftenen, og fra den ene dag til den anden er det blevet mere eller mindre et mareridt. Vores søn på snart 2½ år har tidligere kunnet falde i søvn alene efter en række korte putteritualer, som han og vi har afstemt efter hinanden.
Først nattøj, tandbørstning, godnat til enten far eller mor, læse bog, synge 2 sange, godnatkram, putte dyne og så forlod vi værelset. Nogen dage skulle vi lige ind til ham en eller 2 gange, for at putte dynen omkring ham igen eller give ham lidt vand, andre dage faldt han i søvn med det samme.
Nu er han meget tryghedssøgende, vi må ikke gå fra ham, vi skal blive siddende hos ham – og han kan slet ikke finde roen til at falde i søvn. Vi må ikke slukke hans natlampe (lille spøgelse) og døren skal stå åben. Han er ligeledes blevet meget tryghedssøgende i hverdagen, og aflevering i vuggestue er tit også med tårer, hvilket er stik mod ”det normale”… Vi forsøger at være så ...
... meget sammen med ham som muligt, tage hensyn til hans øgede behov – men hvorfor denne forandring? Er det bare endnu et skridt i hans udvikling?
Han er også ekstra mor-glad, og far må intet – men det retter vi os ikke så meget efter, da vi ikke mener at vores søn skal bestemme. Vi vil gerne tilgodese hans behov for tryghed, men han skal ikke bestemme slagets gang.
Hvordan tackler vi bedst denne fase – som vi inderligt håber det er – og hvordan tackler vi putningen? Skal vi blive hos ham, til han er faldet i søvn eller skal vi holde fast i, at vi ikke sidde hos ham, men at vi kommer tilbage?
Vi holder pt. fast i det kendte putteritual, og forlader værelset. Vi fortæller ham, at vi kommer igen, går ud og tæller til 10, og går ind igen. Det må vi så gentage en del gange, men det er blevet lidt bedre… Han protestere med gråd men bliver glad og slapper af når vi kommer ind igen. Der er så ingen problemer hos hans farmor og farfar, så prøver han vores grænser af?
Hilsen
Gitte
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.
Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...
5. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 9 mdr.
Hej Helen Her går det efterhånden rigtig godt med at være blevet...
Viden om børn:
Barnløshed
De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.
Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.
Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...
Arp
Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.
Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.
Evt. arp...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...