Svar: Dagen med en baby?
Kære Sandra
Det er meget svært at lave en fast plan for så lille et barn som din datter, - rytmen kommer først rigtigt senere og man er nødt til at være fleksibel ...
Men som udgangspunkt vil det være meget normalt at din datter sover 3 lure dagligt - en formiddagslur, en middagslur og en lur sidst på dagen/tidlig aften. Lurene om dagen vil ofte samlet vare 6-7 timer og hun vil normalt ikke kunne være vågen i mere end 2 timer af gangen, så skal hun puttes igen.
De fleste børn vil spise med 3-4 timers interval, hun bør få mad min 6 gange i døgnet, men må gerne spise mere. Det er her super fint at forsøge med en rytme, hvor hun vågner af sin lur, spiser, bliver skiftet, er aktiv og hvor du pludrer med hende, synger for hende osv. og nogle gange har hun måske behov for lidt mere mad inden hun så bliver puttet igen.
Hun har behov for mælk om natten - både om aftenen når hun puttes til natten, omkring midnat, midt om natten og igen tidlig morgen. Børn der får flaske spiser ofte ikke helt så hyppigt som børn der får bryst, men hun skal have mad, når hun viser behov hele døgnet igennem. Hvis hun en nat pludselig sover 5 timer i træk, så er det helt normalt og okay, så skal hun bare spise ...
... lidt hyppigere om dagen.
Du kan således ikke forvente at hun kan sove om natten uden at få mælk - de fleste børn er faktisk 6 måneder inden de kan undvære flaske midt om natten ...
En skitse over en dag, kunne se således ud:
Tidlig morgen: Flaske og sover lidt videre
Formiddag: Flaske
Puttes til formiddagslur
Frokost: Flaske
Puttes til middagslur
Eftermiddag: Flaske
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Puttes til 3. lur
Aften: Flaske
Puttes til natten
Sen aften: Flaske, som spises mere eller mindre i søvne
Midt nat: Flaske og sover videre til næste morgen
Hvis det er hårdt for dig at stå op om natten, så kunne du evt. lade far tage over der - det kunne give dig mulighed for at få lidt mere sammenhængende nattesøvn, hvis du kunne gå tidligt i seng og lade far overtage nattetjansen.
På sigt får hun mere rytme og det hele ændrer sig hele tiden ...
Jeg har skrevet en bog sammen med en jordemoder, bogen hedder "Du bliver en skøn mor" - jeg har skrevet del 2 som handler om de første uger med det lille barn - jeg tror måske du ville have glæde af at læse noget af det jeg har skrevet, selvom bogen mest er henvendt til gravide og helt nybagte forældre :)
Rigtig meget held og lykke fortsat.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Gråd og børn
Når det lille barn græder, så fortæller dit barn dig, at det ikke har det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.
Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser, vil du lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan du skal handle i forhold til barnets behov.
Nogle gange vil det være svært at finde ud af,...
Erstatning - modermælk
Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.
Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.
Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!
Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder