Annonce

Annonce

Svar: Gravid med nummer 2


15. oktober 2009

Kategori:
Alder:
2 år, 10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Dorte

Hvor er det dog dejligt at du venter dig, - stort tillykke med det :) Det bliver helt anderledes for jer at få et lille sommerbarn og som du skriver, så lyder det som om at det i forhold til storebror kommer til at passe rigtig godt.

Det er en stor fordel at han har nået at gå i børnehave i en periode og har fundet sig en hverdag der. Det er enorme ressourcer han skal bruge på at være derhjemme og finde ud af at være storebror, dele mor og far med en lille ny, vente på at det bliver ens tur, tage hensyn hele tiden osv. osv. At komme i børnehave kan derfor opleves som et frirum. Her er hverdagen som den plejer at være, han har den rolle han plejer at have og kan glide ind i legen med de andre børn uden større problemer.

Du har naturligvis mulighed for at give ham lidt kortere dage og også give ham en fridag en gang imellem osv. hvilket også er vigtigt, men det er fint at holde fast i hans hverdag, selvom du går hjemme på barsel.

Det er jo begrænset, hvor meget man kan forberede ham på hvad der skal ske. En god idé at naturligvis at læse bøger om emnet, både bøger om at blive storebror, men også bøger om hvad babyer egentlig kan (eller ikke kan), så han får en lille smule fornemmelse af at det mest er mad (og hvordan babyen får mad), gråd (hvad betyder det når babyen er ked af det - det skal gentages når den lille er der) og søvn. Mange børn forestiller sig jo at der kommer en legekammerat og de bliver frygteligt skuffede når de opdager at det ikke er tilfældet. Der går meget lang tid inden de to kan lege sammen.

Det er også vigtigt at ...


Annonce

... I indstiller jer på at han måske ikke altid gider snakke særlig meget om det. Grib chancen, når den er der og han pludselig stiller spørgsmål, men tro ikke at I 'kan sætte jer ned og tage en snak' for sådan fungerer det sjældent med børn i denne alder.

Læs bøger for ham, også bøger som viser hvordan babyen vokser inde i maven - men accepterer at han ikke med det samme stiller spørgsmål, at han bare lytter til historien og derefter leger videre. Så kommer han måske senere, eller et par dage efter og vil gerne have historien læst igen eller vil måske lige spørge om noget.

Vis ham også billeder fra han selv var en lille baby, det vil han elske at se og når den lille først er der, så vil han måske ønske det endnu mere - det vil være rigtig dejligt for ham at se at I også kyssede, krammede osv. med ham da han var baby og at han også fik bryst - hvis han fik det osv.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Lad far og søn lave ting sammen som kun de kan fordi de er 'de store drenge' så de gør noget sammen som er for dem alene og uden 'mor og baby'. Det vil være dejligt for ham at mærke dette bånd til far og at de to kan noget sammen, fordi den lille naturligt i begyndelsen vil fylde meget i mors favn.

Og så skal du som mor naturligvis også prioritere storebror og være der for ham. Hvis det altid er dig der putter ham, eller bader ham eller tager med ham i svømmehallen og du ved at han virkelig nyder den stund med dig, så prøv at prioritere netop den ting - også selvom det kan være svært med en lille ny.

Jeg håber du kan bruge mine tanker lidt videre, fortsat held og lykke med det hele :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Navlestrengsblod - stamceller

Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.

I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...

Læs mere i Babylex

Fiskeolie og børn

Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.

Det er vigtigt at variere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine meget brugbare råd og ikke mindst for din omsorgsfulde respekt for børnene.

Tak fra Pernille
Sophus´ mor


Annonce