Svar: Ændrede søvnvaner om natten
Kære Tilde
Planen for dagen ser umiddelbart fin ud og Louie burde ud fra planen og det indtag du beskriver ernæringsmæssigt ikke behøve mælk kl 03 om natten ... men nu er det jo ikke sikkert at han har læst min brevkasse ligeså flittigt som hans mor og måske er han ikke enig i det :)
Der er ingen tvivl om at børn i Louies alder ofte søger ekstra mælk om natten, fordi de ikke får drukket nok i løbet af dagen. Netop i takt med at indtaget af skemad sættes op, så bliver indtaget af mælk naturligt mindre og da døgnbehovet fortsat er stort, så skal indtaget jo dækkes på et andet tidspunkt - natten. MEN, ifølge din plan, får Louie masser af mælk og væske dagen igennem ude over skemaden, så mon ikke I skal arbejde på at få skruet indtaget langsomt ned og trappe helt ud om natten.
Det lyder ikke som om at I skal tage en kold tyrkere, snarere som om at han skal have lidt tid til at vende sig til et mindre indtag. Jeg vil derfor foreslå at I stille ...
... og roligt trapper mængden af kl 03 flasken ned, så han nat for nat får mindre og mindre og tilsidst helt kan undvære.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Samtidig er det vigtigt at I er opmærksomme på at han ikke må falde i søvn med flasken i munden om aftenen, han skal stadig have sin flaske, men skal ikke sove med den. Det er vigtigt at han lige når at registrere hvor han ligger og at han falder i søvn uden at have den afhængighed. I stedet skal han have en putteklud, kærtegnes på en bestemt måde osv. noget I kan sætte sammen med flasken midt nat og som stille og roligt tager mere og mere over i takt med at flasken der fjernes helt. Det er altså ikke et spørgsmål om bare at fjerne flasken, men om at trappe den ud og i stedet trappe en anden beroligende og betryggende ting op - gerne en klud, som han på sigt selv kan få fat i, det vil være lidt ærgeligt at give ham en vane med kun at kunne sove med en sut f.eks. ... :)
Håber I kan bruge dette råd lidt videre, fortsat held og lykke!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Negle
Spædbarnets negle er meget bløde og i starten vil du fint kunne nulre neglene af.
Når neglene bliver hårde og adskiller sig fra blommen, så kan du begynde at klippe dem med en saks. Det er her vigtigt at du klipper neglene lige over.
Du kan evt. bruge en lille fil til at afrunde hjørnerne på neglene, så barnet ikke kan rive sig.
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.