Annonce

Annonce

Svar: Søvnproblemer - 2 mdr.


11. oktober 2009

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære trætte familie

Først tillykke med den lille dreng og så en meget vigtigt oplysning til jer: Det er fuldstændig normalt og helt okay, at amme ham i søvn, når han er 7 uger gammel. Det er også helt okay og fuldstændig normalt at han har brug for at blive vugget, nyder at ligge på jeres arm og falder i søvn der eller på jeres brystkasse og sidst men ikke mindst - det er fuldstændig normalt og helt okay at han puttes i sin barnevogn og sover når I triller ham :)

Naturligvis kan man godt ønske at han tog sig en rigtig lang lur hver dag, men det er netop derfor det er så hårdt at have et spædbarn - det er super hårdt, fordi han er utilregnelig - I ved aldrig hvor lang tid han sover, det kan variere lige fra en powernap på 15 minutter til en god lang lur på 3 timer ... Når det er sagt, så skal han naturligvis også sove mere end 2-4 timer samlet i løbet af en dag...

Der er naturligvis lidt ting I skal være opmærksomme på, for at få jeres søn til at sove og på sigt få lidt mere fast rytme og i første omgang, tænker jeg at det vil være rigtig godt, hvis du kan amme ham to gange mellem hver lur.

Han har en alder nu, hvor han måske har behov for at få din mælkeproduktion sat lidt op og det viser han ved at ville die hyppigere og mere kortvarigt. Jo hyppigere han ammes, jo mere mælk producerer du. Det er også sådan at mælken består af flere forskellige dele og den første del af mælken er mere vandholdig og slukker tørsten og den sidste del af mælken er mere fed og ligger tungere i maven.

Hvis han dier lidt på den ene side og lidt på den anden side, så er der en risiko for at han får for meget af den vandholdige mælk i maven. Det giver maveuro og gør at det er svært for ham at sove. Det er derfor rigtig vigtigt at du hjælper ham med at spise effektivt og ...


Annonce

... længe på et bryst, før du tilbyder mælk fra modsatte bryst.

Forsøg at finde en rutine, hvor du ammer ham fra det ene bryst, når han vågner af en lur. Hold ham igang ved brystet, nus ham i håret, tryg ham i håndfladerne osv. så han ikke falder i søvn. Herefter skal han bøvse, pludres med osv. og så skal han skiftes. Med en ren ble og godt fyldt op med stimuli, så er det tid til at sove igen og inden du putter ham så tilbyder du ham modsatte bryst, hvor han så vil tage toppen.

Næste gang du ammer, så starter du med at lade ham spise fra det bryst, hvor han tog toppen sidst, lader ham spise godt og effektivt der og så bøvser han, I pludrer, du skifter ham og tilbyder så igen modsatte bryst inden du atter putter ham til lur.

Ved at amme på denne måde så sikrer du for det første at mælkemængden stimuleres, men du får ham også givet lidt ekstra mælk så han forhåbentlig sover lidt bedre :)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Du kan så småt begynde at regne med at han skal sove 3 lure dagligt, en formiddagslur, en middagslur og en lur sidst på dagen - nogle børn har faktisk behov for en lille ekstra powernap ved siden af dette ...

Det vil også være rigtig fint at du indfører lidt faste rutiner omkring putning nu - det kan man godt med den alder din dreng har - altså at du skifter ham, ammer ham, tilbyder ham en sut og måske en sutteklud (der dufter af mor), så svøber du ham og putter ham i liften eller hvor du ønsker han skal sove.

Netop det at blive svøbt af et klæde eller puttet i dynen eller måske i en voksipose eller lignende, hvis han skal sove i barnevognen og I triller en tur - det kan hjælpe ham til større fysisk ro og gøre det lettere for ham at overgive sig til søvnen.

Jeg håber at du kan bruge ovenstående lidt videre, rigtig meget held og lykke med ham :)

Rigtig god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Krydderurter

På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.

"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...

Læs mere i Babylex

Hoppegynge

Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.

De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil lige fortælle, at vores datter nu falder i søvn helt af sig selv, og vi har slet ikke haft en kamp med at lære hende det.

Vi skylder dig æren for det, da vi har fulgt dine råd fra din bog og din brevkasse.

Så tusind tak!

Mor til pige på 18 måneder


Annonce