Brev:
Tryghedssøgende om natten
Hej Helen,
Min søn er startet i vuggestue for 1½ uge siden, og indkøringen er gået super fint. Det hele er selvfølgelig nyt for ham, men det lader til, at han synes, det er spændende at være der, og pædagogerne siger, at selvom det hele selvfølgelig er nyt for ham, kunne indkøringen ikke været gået bedre.
Han erhvervede sig allerede den første forkølelse efter et par dage, og har i den forbindelse været lidt pyldret. Ellers er det om natten, vi kan mærke en forandring på ham efter vuggestuestart.
Før var han nem og putte, og sov han i sin egen seng indtil ved ca. 4tiden (måske var jeg inde at give sutten en gang, hvorefter han straks lagde sig til at sove igen). Ved 4 tiden var han ofte lidt mere vågen, og jeg tog ham med ind i vores seng. Nu vågner han gerne allerede omkring midnat (nogen gange før, andre gange lidt senere), og græder og rejser sig op i sengen. Prøver jeg at lægge ham ned igen, bliver han helt ulykkelig og strækker armene op efter mig. Det ender næsten altid med, at jeg tager ham med ind til os, hvor han hurtigt falder i søvn mellem os. Både fordi han virker virkelig ked af det, men helt ærligt også af bekvemmelighed så jeg også får min søvn, inden jeg skal op og på arbejde. ...
...
Tager jeg ham op og sidder med ham, til han falder til ro, kan jeg som regel godt putte ham igen, men han vågner så op på samme måde ½-1 time efter, og så kan vi starte forfra.
Men er det at give ham en dårlig vane, at han for tiden ligger over halvdelen af natten mellem hans far og jeg? Burde jeg kæmpe lidt mere for at få ham til at sove videre i sin egen seng? Eller er det naturligt, at han har brug for ekstra tryghed nu, så jeg bare lader ham komme ind til os, når han "kalder"?
Han falder i søvn og sover det første af natten i sin egen seng på hans værelse, men den sidste 1-1½ uge er dette stræk jo altså blevet forkortet en del.
Han har altid været meget aktiv, nem og glad, men har også altid elsket at knuse og kramme (dette gælder både mor, far, bedsteforældre og nu pædagoger). Nogen gange er det som om han slet ikke komme tæt nok på én - om natten ligger han gerne sit hoved helt under min armhule eller ligger sig nærmest oven på mig, så han har nok generelt et stort behov for fysisk kontakt.
Hvad mener du - skal vi lade ham komme ind til os og sove, når han vågner og er ked af det i denne periode, eller det bedst at tage kampen, selvom det koster nogen søvnløse nætter?
Mange hilsner fra C
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
Rødbede
Fra 6 mdr´s alderen kan du godt begynde at give dit barn rødbede, hvilket mange børn elsker og de kan give mosen en meget flot farve. Rødbeder kan også bages i ovnen sammen med andre rodfrugter.
Du skal dog være opmærksom på at rødbeder indeholder nitrat og derfor kun bør udgøre 1/10 af den portion mos, som barnet spiser. Alternativt bør de kun gives med ca 14 dages mellemrum.
Vælling
Vælling er en tilskudsblanding, og det minder i sammensætning om en tynd grød. Tilskudsblading adskiller sig fra modermælkserstatning ved at have et højere indhold af protein og visse mineraler. I følge sundhedsstyrelsen er der ikke grund til at give barnet tilskudsblanding fremfor modermælkserstatning. Og børn der bliver ammet har heller ikke ernæringsmæssigt brug for at få vælling.
Vælling kan tidligst gives til barnet fra 6 mdr.´s alderen, og det anbefales, at man ikke giver...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet