Svar: Vågner midt om natten og mælkemængde
Kære Louise
Planen for dagen ser umiddelbart fin ud og det lyder som om at din dreng spiser godt og varieret dagen igennem. Dejligt!
Med hensyn til mælkebehov, så har han behov for 400ml mme dagligt indtil han er 12 måneder, da han drikker ca 120ml i hver flaske han tilbydes, så er det svært at få ham skåret yderligere ned ... Hvis han kunne drikke 200ml af gangen, så ville han i princippet kunne nøjes med to flaske, men lige nu lyder det som om at de 3-4 flasker dagligt faktisk er et reelt behov ...
Normalt vil det være flaskerne om dagen der forsvinder først, det vil sige slut med flaske inden formiddagslur og inden middagslur. Men hos jer er det nok for meget at fjerne begge. Spørgsmålet er om du kan få ham til at drikke mere mælk aften og sen aften i håb om at han så vil sove lidt bedre og så måske springe flasken kl 14 over ... Da han ikke får flaske tidlig morgen, så vil det være fint at bibeholde formiddagsflasken lidt endnu.
Men ellers er det som sagt, flasken om eftermiddagen der skal væk, derefter flasken om formiddagen og i stedet skal han så tilbydes mellemmåltider i form af ½ bolle med smør, ost, frisk frugt og bær, en lille portion tykmælk med lidt müsli, rugbrødsdrys eller lignende. Og så svinder oftest flasken sen aften og tilsidst flasken inden sengetid, som i stedet erstattes med ...
... en kop mælk og en godnathistorie - men det er først efter 12 måneders alderen at den ryger.
At han vågner om natten kan altså hænge sammen med at han måske skal have lidt mere mælk aften og sen aften i stedet for i løbet af dagen - MEN, det kan nu også hænge sammen med at han lige nu udvikler sig rigtig meget, er begyndt at kravle, har en stor motorisk uro - og tumler rundt i sin seng, både når han er vågen og når han sover. Han er i separationsfasen og øver sig i at bevæge sig mere og mere væk fra dig (kravler væk) og samtidig har han rigtig meget brug for dig, for at være sikker på at du er der.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Børn vil naturligt i denne alder søge deres forældre lidt ekstra, søge den ekstra tryghed og nærhed og det gør de især aften og nat. Hvis du oplever at det lige nu virker at tage ham over til jer om natten - hen mod morgenstunden, så er det helt fint. Vågner han allerede tilmidnat og vil over i din seng, så prøv at få ham tilbage til egen seng igen, så han stadig sover det meste af natten der. Hold også fast i at han falder i søvn i sin egen seng.
Læg mærke til hvornår det ikke længere er tryghed, men bliver vane, så er det tid at arbejde på at få ham til at sove videre i egen seng igen ... Men lige er det helt okay at gøre som I gør.
Håber du kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke med ham :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...
Viden om børn:
Rygning
Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.
Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...
Ærter
Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.
Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.
Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.
Ærter indeholder protein, samt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.