Brev:
Søvnbehov dag og nat
Kære Helen
Jeg skriver for at høre lidt om søvnbehovet for vores pige på 8½ md. Vores dagsrytme ser ca. sådan her ud:
6.30 - 6.45 Vågner
7.15 Morgenmad (Havregrød med vand til)
8.30 Ammes
10.00 Frugt, jerntilskud og vand
10.45 - 11.00 puttes til formiddagslur (jeg prøver at putte hende tidligere, men det lader sig efterhånden ikke gøre at få hende til at sove tidligere end 4 timer efter at hun er vågnet, når hun er trær nok, så tager det til gengæld kun et par minutter at få hende til at sove. Sover alt mellem 45 min. og 2 timer +)
12.00 - 12.45 (alt efter hvor længe hun sover til formiddag og det kan svinge meget) Frokost (grøntsagsmos, rugbrødshapsere, vand og lidt frugt)
14.00 Ammes
14.00 - 15.30 puttes til eftermiddagslur (det er meget forskelligt hvor træt hun er om eftermiddagen og derfor hvad tid hun kan puttes. Sover alt mellem 30 min. og 1½ time)
15.00 - 15.30 Frugt og vand, måske lidt brød
17.00 - 18.00 lidt forskelligt tidspunkt fra dag til dag. Aftensmad (grøntsagsmos, kød fra vores aftensmad, lidt at gumle på selv, vand)
19.30- 19.45 Ammes og puttes til natten
23.00 Vågner op og ...
... græder. Tages op, trøstes og puttes i mors seng, under min arm finder hun bedst ro.
02.15-02.45 Ammes og sover videre i egen seng frem til morgenen.
Jeg er mest i tvivl om dagssøvnen. Den svinger meget i længde og tidspunkter og jeg kan godt blive bekymret for, om jeg sikrer hende nok søvn. Hun er ofte pjevset om dagen, men det kan også være alderen - 8 mdrs. seperationsfase osv. Vi læser og føler os godt hjuplet af bogen "Vidunderlige uger", der meget godt rammer de uger, hvor vi oplever en mere pjevset og opmærksomhedskrævende pige.
Jeg ved, at du ofte anbefaler at amme sen aften og tidlig morgen i stedet for midt nat og formiddag, men for mig fungerer dette bedre. Jeg har problemer med at falde i søvn igen, hvis jeg skal op ved 5-6 tiden, det går lettere midt nat. Derudover har jeg ikke mælk nok eller hun er ikke sulten nok til, at hun kan nøjes med at blive ammet 23.00 og så klare sig frem til næste morgen. Derfor denne løsning om natten.
Kan du give lidt indspark på søvnmønsteret? Jeg tænker lidt på, om hun mon snart er moden til kun at få en lur eller om det først er langt senere, at det sker?
Med venlig hilsen
Eva
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Fødder
På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har ofte ingen betydning, og det retter sig efterhånden, som barnet bliver ældre. Nogle børn bliver født med klumpfod, også kaldet varusfod eller talipes equinovarus. Dette kræver speciel behandling.
Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil...
Menstruation - efter fødsel
Det er meget forskelligt, hvornår menstruationen begynder igen efter en fødsel. Hos nogle kvinder kommer menstruationen allerede efter ca. 8 uger, men det er også helt normalt, at menstruationen først kommer et år efter, at du har født.
Hvis du ammer, vil det ofte udskyde din menstruation, så menstruationen først vender tilbage, når du begynder at trappe ned i antallet af amninger eller helt er stoppet. Men menstruationen kan vende tilbage på forskelligt tidspunkt, uanset om du...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.