Brev:
Eget værelse og søvn
Kære Helen
Jeg skriver til dig, fordi jeg har rigtig meget brug for din rådgivning og vejledning i forbindelse med, at min datter nu skal have sit eget værelse og forhåbentlig lære at sove igennem og i egen seng.
Min datter er blevet 2 år og har fortsat soveværelse sammen med os. Hendes rytme er, at hun falder i søvn i egen seng, men vågner ca. 2 - 3 gange i løbet af natten, hvor hun hver gang vil have et glas mælk. Første gang hun vågner ved en elleve tiden, kan jeg (efter et glas mælk) godt lægge hende i egen seng igen, men anden gang hun vågner kl. ca. 24.00, VIL hun over til mig og er helt ulykkelig (hun ligger i min side).
Sådan har hun gjort meget længe og har altid sovet sammen med mig, siden hun blev født. Det er rigtig hyggeligt og skønt, men nu hvor hun er blevet så stor, er jeg faktisk lidt usikker på, om jeg ikke gør hende en bjørnetjeneste og mere usikker ved at lade hende kommer over til mig hver nat? Hun er ...
... meget knyttet til mig og jeg til hende. Far har aldrig været på banen om natten og er ret generet af, at hun også er i sengen.
Nu venter jeg mig igen, og vi er derfor gået igang med at etablere et børneværelse, som vi rigtig gerne vil lære vores datter at sove i, ISÆR fordi hun ikke skal få følelsen af at blive "smidt ud" af sengen og soveværelset, når den lille kommer.
Hvad er dine tanker om det og hvordan tror du, at flytningen kan foregå mindst smertefuld? Og hvad mener du om det mælkedrikkeri om natten og om, at hun ikke sover igennem?
Hun må selvfølgelig fortsat komme ind og sove, når hun er bange el. af anden grund kunne have brug for det, men en ændring af, hvordan det er i dag, bliver der nød til at ske, ellers tror jeg det bliver for hårdt for hende, når der kommer en ny.
Endelig vil jeg spørge dig om, hvornår du mener at siderne/trmmerne i sengen kan fjernes, så hun selv kan stå op?
Mange hilsener
Trine
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
9. august 2024 | Opdragelse | 2 år, 4 mdr.
Kære Helen Vi har lille H som nu nærmer sig 2,5 år. Over de sidste par...
18. juni 2024 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.
Kære Helen, Min mand og jeg er forældre til en fuldstændig fantastisk pige...
23. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 2 mdr.
Putte senere eller vække fra lur
Kære Helen Tusind tak for dit forrige svar angående night terror. Der var...
Viden om børn:
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Amning og sex
Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.
Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.
Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.