Svar: Sutteflaske - 4 mdr.
Kære Marie
Der er flere ting du kan forsøge :)
For det første vil det være en god idé, hvis du kunne prøve med udmalket modermælk, så kender din datter smagen og skal kun forholde sig til at sutte på en anden måde.
Hvis du vælger at supplere med modermælkserstatning, så vil det være en god idé at forsøge med lidt forskellige produkter for at se om hun bedre kan lide noget end noget andet. På brik kan du købe Babymælk, Allomin og Nan - det giver dig mulighed for at forsøge med noget i små mængder, så du ikke brænder inde med en stor pakke mme ... Du kan dog også satse på den lidt større pakke og så vælge 'type 2' fordi du så også kan bruge det i madlavningen, når hun begynder med grød og mos.
Nogle gange lykkes det også at få barnet til at tage flaske med kogt vand eller kamillete og så er det jo tydeligvis smagen af mme hun vægrer sig imod. MME er ofte mere surt end modermælk og derfor kan man som ...
... overgang forsøge med lidt sukker i flasken. Du kan komme 1 tsk sukker i 100ml mme og det skal naturligvis trappes ud.
Andre gange er det sutteteknikken der er problemet. Det er meget anderledes at sutte på en flaskesut i forhold til at die på brystet. Det hjælper ofte her at forsøge med forskellige flaskesutter og hvis hun bruger sut, kan det være en fordel at finde en flaskesut, som ligner sutten i faconen ... Ellers har mange glæde af en elastisk flaskesut og det laver f.eks. Pigeon og Tommy Teepee.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Og så hjælper det ofte også at forsøge med flasken der, hvor jeres datter ikke er helt vågen. Det kan f.eks. være sen aften, hvor hun normalt spiser mere eller mindre i søvne, eller lige der, hvor hun vågner op af en lur og naturligt har brug for væske efter at have sovet men stadig er døsig og ikke helt registrerer at det er flasken der kommer i munden.
Håber ovenstående hjælper jer lidt videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Amning og medicin
Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.
Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...
Vestibulærsans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.