Annonce

Annonce

Svar: Søvnrytme - 2 mdr.


6. oktober 2009

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Pia

Det er meget normalt at små børn omkring 3 måneders alderen sover deres 3. lur så sent på dagen (sen eftermiddag / tidlig aften) at de går meget sent i seng. Børn i denne alder har altså ofte en lang vågenperiode om aftenen.

I takt med at barnet bliver ældre, så ændrer søvnen sig. Flere ting spiller naturligt ind her, det har f.eks. noget at sige, at barnet begynder med skemad, at maden spises til bestemte tidspunkter osv. men også behovet for søvn om dagen. I 3-4 måneders alderen powernapper børn mere og mere, lurene om dagen bliver kortere og vågenperioderne bliver længere.

Omkring 6 måneders alderen begynder barnet ofte at kunne nøjes med 2 lure dagligt i stedet for 3 og det er her ofte den sene 3. lur der springes over. Det betyder også at barnet her naturligt vil begynde at gå tidligere i seng og at man stille og roligt kommer ind i en rytme, hvor barnet får aftensmad sammen med familien, derefter mælk og så bliver puttet til natten omkring kl. 20 ...

Så det du oplever lige nu er ...


Annonce

... altså naturligt og det ændrer sig normalt helt af sig selv med tiden :)

Med hensyn til at lære at sove i sin seng, så er det ofte en god idé at starte med at putte ham i liften som han er vant til og føler sig tryg ved og så stille liften i sengen. Når han har vænnet sig til det, så tager du kalechen af liften og lader ham ligge i en åben kasse, men stadig så han får nærheden af de tætte sider som omslutter ham. Herefter kan du begynde at flytte ham direkte til egen seng, gerne med en sengerand, så sengen stadig føles tryg og ikke for stor.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det vil også være en rigtig god idé at du nu begynder at indføre lidt faste ritualer, nårhan skal sove. Det kan være en måde han kærtegnes på, nogle bestemte ord du siger, at du synger en bestemt sang, putter ham med sut og sutteklud osv. Det er vigtigt at lade dette ritual gå igen og igen og når det så følger ham til egen seng, så vil han naturligt også være okay med at sove der.

Håber du kan bruge ovenstående lidt videre, fortsat held og lykke :)

Fortsat god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Spinat

Når børn er 6 mdr gamle må de gerne begynde at få lidt spinat.

Du skal dog være opmærksom på, at spinat indeholder Nitrat, og det bør derfor ikke fylde mere end 1/10 af portionen eller alternativt kun gives med 14 dages mellemrum.

Læs mere i min bog Helens bog om børn og mad

Læs mere i Babylex

Muslingeskaller - brystvorte

Du kan købe muslingeskaller, også kaldet ammeskaller. Disse blev introduceret i Danmark omkring år 2000 og var meget populære. Senere blev de frarådet, fordi mange fik problemer med svampeinfektion i brystet netop i forbindelse med brug af ammeskallerne.

Da skallerne bæres direkte på brystet og inde i BH´en, skulle de have en helende virkning på ømme og revnede brystvorter - men skulle altså samtidig også kunne medføre svampeinfektion. Virkningen af ammeskaller/muslingeskaller...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Du är min absoluta förebild inom allt med barn och allt som rör barnuppfostran/sömn/mat/sjukdom. Trots att jag aldrig träffat dig känner jag ett 100% förtroende och respekt för dig och känner att din syn på barn och hur man ska hantera olika situationer är helt rätt. Det finns så många metoder och syn på området idag men du har en sån sund och kärleksfull inställning.

För att sammanfatta det jag precis skrev: Du är min "guru" inom området och jag är glad att jag Tack vare min danska svärmor fann din sida och äntligen kunde få den hjälp och feedback jag så väl behövde!

Tack
/Erika


Annonce