Annonce

Annonce

Svar: Chokolade og spyt


4. oktober 2009

Alder:
22 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Hej med dig

Chokolade er ikke til babyer eller små børn - men det er klart at hvis I andre spiser chokolade, så er Omar jo så gammel nu, at han er bevidst om dette og naturligvis bliver ked af det, hvis han ikke må få ... Han forstår jo ikke hvorfor I må spise det og han holdes uden for.

Men generelt er chokolade ikke sundt for små børn, ligesom han ikke bør få saftevand, sodavand, kage, kiks osv. Disse søde fødevarer hæver hans blodsukker og gør at han føler sig 'kunstigt mæt' og det betyder at han ikke spiser så meget af den sunde mad, som han har brug for, for at vokse og udvikle sig rigtigt.

Samtidig er der jo en risiko for at han bliver overvægtig, hvis I allerede nu fylder ham med usunde fødevarer og det vil være rigtigt synd for ham, hvis han i skolen skal drilles fordi han er for tyk ...

Med hensyn til spyt, så er der nogle børn som har svært ved at kontrollere deres mundvand, de savler rigtig meget og det er ...


Annonce

... normalt at de kan gøre dette i 2 års alderen. Normalt vokser de fra det.

Børn savler ofte ekstra meget, hvis de bruger sut, så hvis han løber meget med sutten i løbet af dagen, så er det en rigtig god idé at I nu øver at den kun skal bruges når han sover. Når han taler med jer og har sutten i munden, så skal du sige til ham at han skal fjerne den "tag lige sutten ud, så mor kan høre hvad du siger" og det vil være rigtig godt, hvis I kunne have et bestemt sted, som er suttens plads. "Mor lægger sutten her, så får du den, når du skal sove" så han ikke har den hele tiden. En sut giver som sagt ofte ekstra savl.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis ikke han begynder at savle mindre i løbet af det næste års tid, så kan du naturligvis tale med lægen omkring det - du kan også drøfte det, når han skal til to års undersøgelse og lægen kan evt. kigge ham i mund, hals, svælg og se om der skulle være en fysiologisk grund til at han savler meget.

Fortsat held og lykke!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Virker konstant sulten

Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Jern - jerntilskud præmatur

Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:

Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder

Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.

Det...

Læs mere i Babylex

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusinde tak for dit svar på mit sidste brev vedrørende min dreng. Det varmede at blive mødt med forståelse og indsigt – i forhold til lige netop den problematik vi var i på daværende tidspunkt.

Venlig hilsen
Mor til dreng på 3 år


Annonce