Annonce

Annonce

Svar: Føler sig utryg i sin seng


3. oktober 2009

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Christina

Det lyder som om at I begge to lige nu har brug for at Medine bare falder i søvn ved brystet i din seng og spørgsmålet er om ikke du skal sige til dig selv, at sådan er det lige i en periode og så træne søvnvaner når du atter føler dig parat. Der er jo ingen idé i at gøre noget som føles forkert ...

Det vil være en rigtig god idé, hvis du kunne koble Medines seng sammen med din, fjerne tremmesiden og sætte sengen fast med din side af dobbeltsengen. På den måde vil du efter at have ammet hende, kunne trille hende over i hendes egen seng og du vil stadig om natten kunne berolige hende med din hånd og dine kærtegn. Hun vil altså kunne få din nærhed og stille og roligt lære at sove videre uden hele tiden at få brystet.

Hun skal jo ikke have bryst om natten - det er vigtigt at du får dette trappet ned. Det kan sagtens være derfor at hun ikke spiser særlig meget - hun er jo fyldt godt op med mælk ...

Så ved at putte hende i egen seng, men koblet sammen med din egen seng, så får du både give hende trygheden og nærheden, men får samtidig også gjort hende tryg ved hendes egen seng og får vænnet hende til at det er der hun sover :)

Når hun søger brystet om natten, så må du forsøge at lulle hende til ro uden - det er vigtigt at hun ikke tilbydes brystet hele tiden og hvis det er svært for dig, så må far evt. tage over. Han kan putte med hende, give hende al den tryghed hun behøver men han dufter ikke af mælk og kan af gode grunde ikke amme og derfor kan det være lettere for ham at få hende til at sove om natten. Måske skal du flytte ud af soveværelset 3 nætter - det er ofte hvad det kræver at få barnet vendt fra ...

Hendes dræn, tandfrembrud osv. gør det naturligt ikke lettere for hende at sove, ingen kan sove, når de har smerter og har man smerter fra både ører og tænder så er der dømt mislykket nattesøvn ... Det er også derfor jeg siger, at du lige nu må prøve at indstille dig på at hun skal have lidt tid - MEN, samtidig skal du dog også forsøge at holde fast i nogle vaner der kan fungere fremover. Så mit forslag lyder altså at du lige nu lægger dig med hende og ammer hende i søvn, som du fornemmer virker og som det lyder som om at du har det fint med - det føles rigtigt. Og så skal hun altså sove i sin egen seng, men den skal ...


Annonce

... kobles til din, så hun stadig får din nærhed men ligger for sig selv.

Med hensyn til grød, så lyder det som om at du skal prøve at blande hjemmelavet grød med købegrød for at få hende til at spise lidt mere. Du kan meget fint lave havregrød til hende og blande med den købte grød. Især havregrød, øllebrød og flerkornsgrød er gode grødtyper til børn i 7 måneders alderen.

Havregrød kan du lave meget let i mikroovnen ved at tage en lille smule havregryn i en lille dyb tallerken eller skål. Hæld vand over, så grynene lige er dækket og giv det 2 minutter i mikrobølgeovnen (så du kan se at det koger godt op), tag skålen ud, tilsæt en tsk. fedtstof og rør det sammen. Tilsæt mælk (mm, mme (eller sødmælk max ½ dl)) og rør rundt til konsistensen er passende.

Du kan også lave grød i en gryde, f.eks. flerkornsgrød:

1 spsk. havregryn
1 spsk. hirseflager
1 spsk. rugmel
2 dl. koldt vand
1 tsk fedtstof, ½ dl mme, mme eller sødmælk

Gryn og flager kommes i en lille gryden sammen med vandet og koges op under piskning. Koger i 2-3 minutter ved svag varme, stadig under piskning.
Sluk for grøden, tilsæt fedtstof og mælk og grøden er klar til servering.

En plan for dagen ser således ud:

Tidlig morgen 05/06: Ammes og sover lidt videre i mors seng

Morgen 7.30: Havregrød, vand af kop.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Formiddag 9-9.30: Frugtmos (jerntilskud), frisk blød frugt i hånden - det kan være appelsinbåde, stykker af fersken, blomme eller melon. Vand af kop.

Formiddagslur uden amning

Frokost 11.30-12: Grøntsagsmos med kød eller fisk, suppleres med lidt brødskorper, agurk eller lignende at sidde med, vand af kop.

Ammes og puttes til middagslur ca kl. 13

Eftermiddag 16: En portion flerkornsgrød med frugtmos som topping, suppleres med lidt frugtstykker i hånden som om formiddagen, vand af kop.

Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller fisk, suppleres igen med brødskorper, agurk eller lignende. Også gerne kogte blomkål eller broccolistykker, en kartoffelbåd eller hvad I andre nu får som hun fint kan spise, vand af kop.

Ammes og puttes til natten 19.30-20

Sen aften 23-24: Ammes og sover herefter i sin egen seng til næste morgen tidlig - beroliges og betrygges uden at få bryst.

Jeg håber at ovenstående plan og tanker hjælper videre på vej, fortsat held og lykke.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navn - navngivning

Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.

Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.

Læs mere i Babylex

Autostol

Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.

Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.

For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.

Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når jeg føler mig dum, så skriver jeg til dig, hvor saglighed, oplysthed og empati mødes på det smukkeste. Tak for det!

Hilsen
Mor på 39


Annonce