Annonce

Annonce

Svar: Brystafvænning


3. oktober 2009

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære T

Det lyder rigtig hyggeligt at I to piger har kunne sove i samme seng, du har kunne amme og give din datter den tryghed og ro og I har nydt nærheden begge to. MEN, du har ret i at hun bliver ammet for meget - mælken fylder naturligt i maven og vil uden tvivl tage pladsen op for mere sufficient mad og det er vigtigt at få trappet amningen ned.

Der er ingen tvivl om at natamningen skal væk og det kan jeg forstå at du allerede har arbejdet på og det er lykkes uden større problemer. Det er også vigtigt at amningerne om dagen forsvinder, så hun der tilbydes rigtig mad - og du har fuldstændig ret i, at når hun kan undvære amning i vuggestuen, så kan hun naturligvis også derhjemme.

Så langt så godt ... den amning der skal væk nu er amningen kl. 7. Det er fint at du ammer tidlig morgen og på den måde lige trækker tiden inden I står op lidt ekstra, men når I så vågner og dagen egentlig skal starte, så er det ikke længere med amning, men med en portion grød. Det vil således være helt naturligt at du erstatter morgenamningen med morgenmad.

For at din egen krop kan følge med og din mælkemængde nedsættes naturligt uden at du risikerer at få brystbetændelse eller lignende problemer, så tænker jeg at det er vigtigt at nedtrappe netop som nu - fjerne natamning, fjerne amning om dagen, fjerne morgenamning.

Og hvad så nu ... Tja, din datter vil sandsynligvis have rigtig svært ved at forstå, hvorfor hun må ammes aften og ikke tidlig morgen og modsat ammes tidlig morgen og ikke aften - hun kender jo ikke klokken og vil naturligt blive frustreret, når du nægter hende det, hun har fået fra dig altid. Jeg tænker derfor ...


Annonce

... at du sandsynligvis er nødt til at stoppe amningen helt.

Det betyder ikke at hun ikke stadig skal have nærværd, have den fysiske kontakt osv. for den har hun stadig brug for - men brystet og mælken behøver hun ikke.

Jeg synes ikke det er nogen god idé at introducere en flaske, det er at holde hende på et babystadie, hvor hun slet ikke hører til. Det anbefales at flasken stoppes omkring 1 års alderen, så at introducere en flaske nu, hvor hun er 1½ år - det vil ikke være ret godt.

Hun kan sagtens drikke af en kop og hvis hun har brug for mælk inden hun skal sove, så kan hun få lidt lun mælk af en kop - ikke af en flaske!


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Samtidig skal du sætte dig med hende eller lægge dig med hende på din seng, som du plejer, men du skal læse en godnathistorie. I skal kigge på billederne sammen og dele den oplevelse, lade hende lytte til din stemme og finde roen derved. Hun skal ikke have bryst eller flaske, men skal stadig mærke at du er der for hende og føle sig tæt forbundet med dig - men det er med omfavnelse og godnatlæsning.

Du skal fortælle hende at det er slut - slå ud med hænderne, forklare "slut, der er ikke mere" og så holde fast i det. Fuldstændig ligesom når mælkekartonen på bordet er tom og skal smides ud, når maden på tallerkenen er spist op eller når bogen er læst og klappes sammen - så gestikulerer du med dine hænder og siger "slut" og sådan skal det også være med brystet.

Med den alder din datter har nu så skal du ikke forvente at hun siger fra, det er dig der skal tage den beslutning og føre det igennem. Jeg håber at du hermed har fået en god måde at få det gjort på :)

Rigtig meget held og lykke.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder - del 2

Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder

Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Udmalkning af modermælk

Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:

1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...

Læs mere i Babylex

Episiotomi - Epis

Episiotomi eller Epis er, når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det, for at barnet bedre kan komme ud.

Der findes to typer af Episiotomi:

1. Man kan klippe lodret ned fra skedeåbningen til endetarmen. Dette klip heler ofte let op, men det anvendes ikke så meget mere, da der er risiko for, at klippet udvider sig og bliver længere, når barnets hoved passerer forbi - og derved...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tak for at du er til.

Det føles som en dejlig livline at have dig og din hjemmeside, når man er usikker på ting og sager. Man vil jo så gerne gøre alt godt for sit barn:-)

Mor til dreng på 5 måneder


Annonce