Brev:
Skrig og skrål ved putning
Hej Helen
Har tidliger skrevet til dig og fået super svar, så forsøger mig lige igen, nu med et andet problem som går mig noget på.
Liv er nu 4 mdr - vejer 5800 og er 61 cm lang. Hun har indtil for en lille mdr siden ikke haft problemer med at falde i søvn når vi har lagt hende.
Men nu er hun pludselig begyndt at skrige hver gang hun nærmer sig soveværelset eller bliver lagt i liften i barnevognen.
Hun bliver puttet når vi sys hun viser tegn på træthed, - hun begynder at gnide sig i øjnene og bliver urolig. Det er lidt der problemmet ligger, fordi vi er i tvivl om vi lægger hende for tidligt, normalt efter 1 time til halvanden.
Hun plejer at spise 150 ml ca når hun vågner. Får en tør ble og hygger og leger derefter. Vi forsøger at gøre hende lidt rolig inden hun skal puttes, da hun ellers er svær at få til at spise lidt mere inden hun sover. Ind i mellem vil hun ikke spise selvom hun er faldet til ro.
Så vi er noget i tvivl om det er fordi hun er mere sulten, men hun simpelt hen ikke kan spise når hun er urolig og træt. Hun spiser bedst ...
... lige når hun er vågnet.
Eller om vi evt ligger hende for tidligt.
Vi har erfaret at når vi har lagt hende i liften i hendes seng i soveværelset, så vil hun ikke sove - skriger voldsomt.
Men tager jeg liften med i stuen og sætter en aktivitetsbøjle på liften, bløder hun lidt op og ligger og leger lidt indtil hun tydeligvis er meget træt. Der begynder hun så at græde lidt igen, men falder for det meste hen.
Hun er ekstrem svær at få til at spise inden hun skal sove så ved ikke helt hvordan jeg skal give hende mere mad inden søvnen.
Hun er begyndt at sove kun en time til halvanden af gange, hvor hun tidligere sov 3 timer af gangen. Men hun er selvfølgelig også længere vågen.
Hun sover normalt ca 3 og max 4 lure. Om morgenen/formiddagen tager hun den længste lur (ca 2½ time) og til nat sover hun ca fra halv syv - halvotte til 3-4 tiden om natten hvor hun får en flaske og derefter sover hun så igen til 7 tiden.
Håber du har et svar på hvad vi evt kan forsøge os med for at det ikke bliver en kamp hver gang hun skal puttes.
Kærlig hilsen Lise
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
Viden om børn:
Savl
Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.
Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.
I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for dit tidligere svar, som gav os meget ro omkring vores 4 uger for tidlig fødte datters måltider.
I det hele taget tak for denne brevkasse, den hjælper mange forældre... jeg er taknemmelig helt inde i mit dybeste over den tid du bruger, dine lange og fyldestgørende svar og din evne til at forstå....!!
Mor til pige født 4 uger for tidligt