Brev:
Flytte til udlandet
Kære Helen.
"Vi" fik sørme jobbet, og rejser til udlandet i 2 år… Det er med blandede følelser som beskrevet i en tidligere mail til dig. Men vi er mest af alt spændte og glæder os.
Nu melder alle de mere konkrete spørgsmål sig jo så. Overordnet set handler det om, hvordan vi gør skiftet lettest muligt for Sally, som er 2 år og 2 måneder nu. Hun taler både godt og meget for sin alder. Så jeg tænker, at vi kan snakke med hende om tingene. Selvom hun jo ikke kan sætte ord på ”komplicerede følelser” endnu.
Planen er, at Sallys far rejser den 1. november. Sally og jeg bliver hjemme indtil jan/feb – måske endda marts. Jeg regner med at stoppe job ved nytår, og så have tid til at forberede skiftet (privilegeret, jeg ved det!) og at lade Sally fortsætte sine 5 timer dagligt i vuggestue indtil måske 2-4 uger før afrejse. Med enkelte fridage til f.eks. tandlæge- og lægebesøg, at rejse over og sige farvel til venner i Jylland m.m.. Ved ankomst har vi sandsynligvis fast bolig, og nok allerede en idé om mulige, internationale ”pre-schools”. Jeg skal først i gang med at finde job på det tidspunkt, så der er plads, tid og rum til Sallys reaktion.
Indtil den 1. november prioriterer vi samvær. Bl.a. en uge i skoven i sommerhus. Når far er af sted, vil vi tale over computeren med kamera på. Og øve det inden han rejser. Far og datter er meget glade for hinanden, men Sally er også vant til, at ...
... hendes far er væk i forbindelse med job. Dog max. 14 dage af gangen. Jeg er helt klart hendes primære omsorgsperson, så selvom de vil savne hinanden, så føler jeg mig sikker på, at det nok skal gå.
Jeg tænker at lave et lille hæfte med historien om ”Der var engang en pige, der hed Sally…”, og så have ord og billeder om de skift der kommer. Far er væk, far kommer hjem til jul og rejser igen, farvel i vuggestuen, far kommer hjem og henter os – og kæledyrene! – med. Vi siger farvel. Vi klipper sidste klip på målebåndet. Vi flyver. Vi kommer til det nye sted. Der ser sådan ud. Måske billeder af min mands udstationerede kollegaers børn på hendes alder, som jeg ved, hun vil møde.
(De taler desværre ikke dansk. Tror ikke der er andre dansktalende børn i byen…) Min tanke var at læse bogen – fra ende til anden, igen og igen fra om nogle uger og indtil hun - forhåbentlig - er på plads i det nye land.
Og lave et lignende hæfte, som viser billeder af hendes danske hverdag til at kigge på i den første tid dernede – ved behov.
Samt et målebånd at klippe af dagligt i de sidste par uger inden afrejse, som jeg så, du havde anbefalet en anden forældre, der også skulle flytte.
Lyder det fornuftigt? Har du andre gode forslag og idéer? Måske især idéer til, hvordan vi kan forberede hende på, at der tales et sprog, hun ikke kan tale eller forstå…
1000 tak på forhånd for din hjælp,
Sallys mor.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
Viden om børn:
Proprioceptive sans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...
Fordøjelse baby
Barnets første afføring kaldes meconium, og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve, og man kan på afføringen således se, om barnets fordøjelse fungerer.
Babyer, som kun får brystmælk, vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig, og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn, der ammes, kan have flere dage imellem deres afføringer.
Babyer, der både får brystmælk...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.
Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...
Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.
Tak!!