Svar: Navlebrok
Kære Sanne
Navlebrok er normalt ufarligt og det er sjældent at det giver problemer. Hos de fleste børn vil de også forsvinde af sig selv inden for 12-18 måneder, men hos nogle børn bliver de ved med at være der.
Det kan have noget at sige, hvordan navlebrokket har udviklet sig. Ofte kan man mærke at hullet, hvor tarmen falder ud igennem bliver mindre og mindre og hvis det er tilfældet, så er der jo en sandsynlighed for at det vil lukke sig af sig selv på et tidspunkt. Ofte vil man også kunne 'proppe' brokket ind i hullet og netop i takt med at hullet så bliver mindre og mindre, så vil barnet naturligt af sig selv blive i stand til at holde tarmen på plads igen.
Navlebrok giver derfor sjældent problemer og det kan være fornuftigt at se tiden lidt an. Især ...
... fordi man, som du skriver, skal være lidt påpasselig med at operere og dermed bedøve små børn under 2 år ...Operation for navlebrok kræver nemlig fuld bedøvelse.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det lyder som om at din datters navlebrok er forholdsvis stort og jeg synes det er relevant at det bliver set og vurderet af en speciallæge. Derfor vil jeg anbefale dig at du bedre lægen om at få en henvisning til børneafdelingen, hvor de kan vurdere, hvorvidt hun bør opereres nu eller bør vente 1 år eller mere. Det er altid en go idé at få en second opinion og især at få børn vurderet af en rigtig børnelæge, når der er tale om sådanne situationer :)
Jeg håber du kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke med det hele - og giv mig gerne en tilbagemelding om hvordan det går jer og hvad udfaldet bliver :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Nakkefoldsscanning
En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge, og her kigger man via et ultralydsapparat, som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.
Denne scanning kaldes også 1. trimester-scanning, og man ser efter:
- om der er liv
- om der er mere end ét foster
- hvor langt du er henne - man fastsætter datoen for forventet fødsel.
Hvis du ønsker at vide, om dit barn kan have en kromosomafvigelse som f.eks. Downs Syndrom, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.