Annonce

Annonce

Svar: Flyrejse og vand i udlandet


28. september 2009

Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Rikke

Du kan købe saltvand som næsespray på apoteket og det er den type jeg vil anbefale dig. Saltvandet er isotonisk 9 mg/ml og det svarer til den saltmængde vi har i kroppen naturligt - det svarer således til tårevæsken og er derfor ufarligt at bruge til små børn. Som sagt kan man købe spray, men er det udsolgt og får du ikke fat i det, så kan saltvandsampuller også bruges. Her er der 2 ml i hver, du knækker den og hælder en dråbe i hvert næsebor :)

Det er en udmærket idé at dryppe barnets næse og få barnet til at synke, ligesom det ofte vil være en god idé, hvis man kan få barnet til at drikke noget - bryst eller flaske. Det lettere også et evt. tryk i ørerne. Det er især under landing at man skal være opmærksom.

I kan i 6 måneders alderen også aflede ham lidt og få ham til at synke ved at give ham en appelsinbåd, eller en agurkeskive, som han kan sidde og sutte på ...

Når I er i Frankrig så vil jeg bestemt anbefale jer at bruge vand fra flaske, selvom det er renset og lugter af klor, ...


Annonce

... så er det højst sandsynligt renere end vandet i hanerne og I og især jeres dreng tåler det bedre. Vær opmærksom på at der er stor forskel på flaskevand og noget smager betydeligt bedre end andet - sådan er det også herhjemme, så du kan forsøge at finde en flaske, som du måske kender mærket og så derved finde noget som smager okay :)

Vær også opmærksom på at hvis I køber frugt til ham, så er det en god idé at købe noget som kan skrælles og netop ikke give ham frugt, der kan være skyllet i urent vand.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Selvom vi rejser i lande, hvor levestandarden og vandkvaliteten kan betegnes som værende høj eller på niveau med Danmark, så er det fortsat ikke sikkert at man tåler vandet. Det samme gælder, hvis man rejser fra Sydeuropa eller fra et andet sted til DK, så kan det være svært at kapere vores vandhane vand. Vand er simpelthen forskelligt sammensat og tåles bare ikke lige godt af alle ...

Jeg håber I får en rigtig dejlig tur, det lyder skønt med en lille ferie i Frankrig - indtilvidere, så rigtig god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.

Rejse med lille baby

Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barnepige

Hvis du har brug for at få dit barn passet, så vælg altid en person som barnet kender og en person du har tillid til.

Det skal være en person, som kan overskue situationen og bevare roen, hvis noget uforudset skulle ske.

Generelt bør man ikke lade sit barn passe af en under 12-13 år - men det afhænger naturligt af vedkommendes modenhed. Nogle piger er meget modne i denne alder, hvor andre er for umodne til at kunne tage det ansvar, det er at passe et lille barn....

Læs mere i Babylex

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tak for dine sidste meget brugbare svar – de har været en rigtig god hjælp og inspiration i hverdagen. Så tak for det!

1000 tak for en super brevkasse – glæder mig altid til at høre dine tanker og svar.

Kærlig hilsen den glade mor.


Annonce