Brev:
Antal amninger og dagsrytme
Hej Helen.
Tusinde tak for dit svar på mit sidste brev vedrørende min dreng. Det varmede at blive mødt med forståelse og indsigt – i forhold til lige netop den problematik vi var i på daværende tidspunkt.
Dette brev drejer sig om min pige på 8,5 måneder (fra 10. januar 09)i forhold til, hvor mange brystmåltider hun egentlig skal have, og om du synes hendes dagsrytme er ok? Hun er en dejlig og glad pige, har altid sovet rimeligt og er storspisende (oftest) og vejer ca. 10 kg.
Dagene ser ca. således ud:
5-6: vågner og bliver ammet. Sover for det meste (heldigvis :-) lidt videre.
7-7.30: morgenmad (spiser oftest havregrød, som hun spiser med velbehag).
8-8.30: bliver puttet til formiddagslur (jeg er heldig, hvis jeg kan trække tidspunktet til 8.30 – hun er oftest meget træt).
9.30-11: kommer op fra lur (det er meget forskelligt, hvor meget hun sover, men hun får lov til at vågne selv uanset hvor lang tid hun sover).
11-11.30: får middagsmad (rugbrød med pålæg, grøntsager, grød eller mos).
12.30-13: får bryst og ...
... bliver puttet til eftermiddagssøvn (sover ml. 1½-2½time).
14.30.15.30: får ”eftermiddagsmad” (frugtgrød, bolle med smør og frugt).
17.30-18: får aftensmad (kartoffelmos, ris, pasta, grøntsager, kød m.m). Hun vil gerne have det serveret i små stykker og ikke moset.
19.-19.30: ammes og puttes (ind imellem inden kl. 19, da hun er så træt, så træt, og hun sover nærmest, når hovedet rammer puden).
22.30-23: ammes sovende.
Hendes rytme svinger noget, men hun trives, bliver puttet, når hun er træt og kommer op, når hun vågner (og det er vel vigtigere end klokkeslæt)?
Jeg har forsøgt at trække hendes formiddagslur, for at give hende noget mad om formiddagen, men jeg kan næsten ikke holde hende vågen, og de gange, jeg har forsøgt, har hun alligevel ikke ville have noget at spise (det er jo heller ikke fordi hun mangler noget – rent vægtmæssigt:-).
Jeg er klar over, at der skal skæres i amningerne, men hvor er det, der skal skæres først, og hvor – og hvornår skærer jeg de næste gange?
Venlige hilsner fra
mor til to
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Ekstra væske baby
Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.
Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...