Svar: Må hun overhovedet sidde nu?
Kære Fie
Din datter må meget gerne sidde hos dig, på dit skød - det er der ingen problemer i. Hun må også gerne rejse sig op, når du holder hende i hænderne og hvis hun synes det er sjovt at hoppe lidt op og ned med benene på dine lår, så er det helt fint - det må hun meget gerne.
MEN, hun bør ikke sidde selv længere tid af gangen, selvom hun er en stærk pige og måske allerede sidder med rank ryg og virker til at have en god balance, så har hun ganske givet ikke hænderne med i sin balance? Når børn sidder på gulvet selv, så skal de ligesom lære at bruge armene til at holde balancen og skal kunne tage fra med hænderne, når og hvis de falder til siden ...
Dertil kommer at det fortsat er meget vigtigt at din datter ligger ...
... så meget på maven som muligt, fordi det er fra maveliggende stilling at hun lærer at krybe og derefter kravle. De børn som er supergode til at sidde, de vælger nogle gange at blive siddende rigtig længe og kommer ligesom ikke videre .. så det er super vigtigt at motivere hende til at bruge sin styrke på at trille, krybe og senere hen kravle.
Men sidde hos dig eller imellem dine ben det er helt fint, det må hun gerne :)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Læg generelt mærke til hendes ryg - hvis hun sidder rank og med helt lige ryg, så har hun god styrke, men når hun begynder at krumme i ryggen, falder sammen, forover eller til siden, så er hun træt i ryggen og må ikke sidde mere, så skal hun ned at ligge og have en pause ...
Håber du kan bruge dette videre.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Bekymring for sproglig og motorisk udvikling
Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
Viden om børn:
CE-mærket
Se efter CE-mærket når du køber legetøj
Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.
Du skal også være opmærksom på...
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.