Brev:
Vil pludselig ikke sove - og hvad med sutten
Hej Helen.
Jeg har 2 spørgsmål som jeg håber du kan hjælpe mig med med.
1)
Carolina vil pludselig ikke sove om aftenen. Det er næsten kommet fra den ene dag til den anden og startede vel for omkring 14 dage siden. For 3 uger siden skar vi hendes middagslur ned til 2 timer, efter hun i 1 uge først faldt i søvn mel 20.30-21.30.
Men det lader ikke helt til det virker.
Og den sidste uge er hun blevet gradvist værre i forhold til at jeg skal sidde hos hende, far dur ikke her, hun græder indtil jeg kommer (vi har prøvet han bliver der i optil 20 min.). Jeg tror ikke det er fordi hun er bange, men mere fordi hun bare har behov for sin mor. Hvilket jo også er helt ok:-)
Mit spørgsmål er derfor, skal hun bare have lov til at græde eller skal jeg (som jeg gør nu) sidde hos hende indtil hun næsten er faldet i søvn. Igår endte det med efter 1½ time at hun kom ind i vores seng og så lå jeg ved siden af hende til hun sov, og her gik så kun 10 min.
Jeg er meget modstander af at lade hende græde sig i søvn, men jeg vil jo helst heller ikke give hende den vane at jeg sidder hos hende indtil hun sover.
Kunne det tænkes at hvis jeg sidder hos hende i en periode at hun så bedre kan forholde sig til at sove selv igen, som hun jo altid har været god til?
2)
Mit andet spørgsmål er ang. ...
... sutten.
Da hun var lille havde hun den kun når hun skulle sove eller var ked af det.
Men igennem det sidste ½ år er hun bare blevet mere og mere glad for den. Og nu synes jeg nærmest at hun har den hele tiden, men det er kun når vi (mor og far) er i nærheden. I vuggestuen har hun den kun når hun sover og hvis hun bliver passet spørger hun aldrig efter den. Men så snart hun ser os vil hun have den. Og jeg synes snart vi har prøvet meget.
Vi har sagt at vi ikke har den med, eller at store piger på over 2 år ikke bruger sut om dagen. Men hun begynder bare at græde/skrige. Og når vi er nogen steder er vi jo nok tilbøjelige til at give efter fordi vi ikke gider det skrigeri. (det er jo ikke fordi vi ikke kan kapere det, men det skal jo ikke gå ud over andre mennesker at vi prøver at opdrage vores barn) Når vi er hjemme, lader vi hende græde, men efter 5-10 min. giver vi os så igen. Skal vi være mere hårde, og så sige at hun ikke får den og så lade hende skrige? Det hjælper kun nogen gange at aflede hende med sang eller leg eller en gulerod, men oftest går der kun 5 min. mere så begynder hun forfra.
Jeg har også prøvet, når en sut skulle smides ud, så vist hende det, så hun kan se den ikke er der mere. Men hun ved jo vi har flere end en.
Håber du kan give os nogle råd:-)
Hilsen Charlotte.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
9. august 2024 | Opdragelse | 2 år, 4 mdr.
Kære Helen Vi har lille H som nu nærmer sig 2,5 år. Over de sidste par...
26. juli 2024 | Opdragelse | 2 år, 5 mdr.
Søskendejalousi - 2 år, 5 mdr.
Hej Helen. Min datter på 2,5 år reagerer utrolig voldsomt på at have fået en...
18. juni 2024 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.
Kære Helen, Min mand og jeg er forældre til en fuldstændig fantastisk pige...
Viden om børn:
Babysvømning
Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.
Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...
Savl
Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.
Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.
I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.
Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder