Brev:
Farvel til ble fordi man skal i børnehave
Hej Helen.
Jeg skriver til dig for at høre, om du har et godt råd vedrørende renlighed (min datter er 2 år og 9 måneder).
Vi bor i Grønland, og i den by hvor vi bor, er "reglerne" sådan, at det forventes, at børn er 100% renlige når de starter i børnehave, hvilket min datter gør om 3 måneder. Vi har i samarbejde med vuggestuen gjort nogle forsøg gennem de sidste par måneder, men det har ikke rigtig båret frugt.
Pædagogerne i vuggestuen bliver ved med at sige at "det nok skal komme", men hun er nu den ældste på sin stue og hun er fortsat ikke renlig. Vi har talt meget med hende om at hun skal sige til når hun skal tisse eller "lave du-du" (som hun kalder det) - det skal siges, at hun har et meget flot sprog, så det er ikke på det punkt det halter.
Vi har læst bøger om emnet (også når hun sad på potten), sat hende på toilet når hun skulle skiftes, prøvet at tage bleen helt af (efter 2 uger med konstant våde bukser måtte den metode droppes!) og vi spørger hende jævnligt om hun skal tisse, hvortil hun i meget sjældne tilfælde svarer 'ja'. Hun har haft få dage, hvor hun har været dygtig til at sige til når hun skal tisse, men når hun skal lave stort siger hun ikke ...
... til.
Når hun står op om morgenen kommer hun på toilettet (det lille ekstrasæde), hvilket som regel fungerer fint (der er sjældent "gevinst", men hun har hidtil accepteret toilettet). Nu er hun imidlertid begyndt at vise uvilje mod toilettet, og så snart vi nærmer os siger hun "nej, jeg skal ikke tisse!!".
Jeg vil ikke presse hende, for det skal jo ikke blive en traumatisk oplevelse, men vi prøver at lave lidt sjov med det og gøre det spændende at komme på toilettet, men intet virker.
Jeg ved godt, at hun endnu ikke er så gammel, og stod det til os, så ventede vi også gerne en rum tid endnu til hun var helt klar, men når det nu forventes at hun er renlig, så er det jo også frustrerende, for vi ønsker naturligvis ikke at hun skal blive "en belastning" for pædagogerne i børnehaven og blive drillet af de andre børn.
Hvad synes du vi skal gøre? Det skal lige siges, at vi i overmorgen tager på ferie 5 uger til Danmark, i hvilken periode det jo nok ikke er optimalt at toilettræne. Men når vi så kommer retur i starten af november er der kun 1 måned til hun fylder 3 - og dermed også kun en måned til hun starter i børnehave.
På forhånd mange tak for hjælpen!
Venlig hilsen,
Camilles mor.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen. Vi har store problemer med sutten har hjemme og håber du kan...
Viden om børn:
Suttebehov
Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.
Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.
Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...
Omega-3 til gravide
Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.
Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse).
Derudover viser undersøgelser at Omega-3 har betydning for om graviditeten opnår normal længde og om barnet har en normal fødselsvægt.
Hvis du spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder