Annonce

Annonce

Svar: Mulig brok hos mor


22. september 2009

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Lone

Den latinske betegnelse for brok er Hernie og man kan have brok flere steder på kroppen. Der findes f.eks. navlebrok, lyskebrok eller brok i bugvæggen som det lyder som om at du har - det hedder også Hernia ventralis, hvis du vil søge information om dette.

I Danmark er det den praktiserende læge der vurderer om det er brok man har, hvad type og hvorvidt det skal behandles. Det er egen læge der sender henvisning til sygehuset, hvis man skal opereres.

Det er ikke korrekt at man skærer fra øverst til nederst på maven, så vidt jeg ved er operation for brok et lille indgreb. Man går ind der, hvor udposningen er, skærer det fedtvæv som evt. sidder i åbningen væk eller skubber tarmen ind på plads og syer derefter åbningen sammen og lukker igen. Der er normalt ikke tale om at man åbner hele vejen, som du har fået at vide og der er normalt heller ikke nogen særlige komplikationer ved operation for brok ...

Hvorvidt du kan lave maveøvelser, tør jeg ikke svare på. Det afhænger helt af hvorvidt din tarm risikerer at blive klemt i den lille åbning der er ...

Når man ligger ned på ryggen, så vil herniet ofte glide på plads, fordi belastningen på ...


Annonce

... bugvæggen er mindre, man siger at der er tale om et reponibelt hernie. Hvis herniet ikke glider på plads i liggende stilling eller ikke kan skubbes på plads, kaldes det et irreponibelt hernie. Denne form for hernie gør ofte mere ondt.

Hvis brokket bliver klemt, så kan blodforsyningen til brokket blokeres og man taler om et inkarcereret hernie. Dette skal behandles akut og symptomerne er stærke smerter ved udposningen, rødme og blålig misfavning omkring brokket, herniet føles spændt og det vil ofte også medføre opkastninger fordi tarmen er klemt af ...


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Da du har fået konstateret at din udposning skyldes tarmen og da du oplever kvalme, så lyder det faktisk ikke så hensigtsmæssigt med en masse øvelser, som risikerer at afklemme brokket yderligere ... I hvert fald ikke uden at aftale det med en læge.

Jeg kan godt forstå du gerne vil undersøges eller vejledes i DK, når I kommer hertil snart, spørgsmålet er bare hvordan og af hvem - hvis du ikke har mulighed for at benytte alment praktiserende læge, så kan du søge vejledning på diverse privathospitaler. Jeg skal sende dig et link.

Jeg håber at du hermed er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Uro i kroppen - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Mistrivsel i vuggestue

Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

K-vitamin til baby

Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.

Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...

Læs mere i Babylex

Strækmærker

Under graviditeten oplever mange kvinder at de får strækmærker i takt med at maven vokser.

Har man først fået strækmærker forsvinder de ikke igen, men de bliver som regel næsten usynlige indtil en næste graviditet.

Mærkerne skyldes bristninger i underhuden. De kommer både fordi at maven vokser, men også fordi der sker nogle hormonelle forandringer. De kommer ofte på maven, lårene, brysterne, ballerne og/eller armene, og i starten ses de ofte som rosa eller blålige...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine altid venlige svar - de giver os noget at tænke over - og lidt ro til det bekymrede moderhjerte ...

Mor til Magnus 15 måneder


Annonce