Brev:
Overstimulering og søvn
Hej Helen
Ja så er jeg tilbage igen. Jeg vil først og fremmest takke mange gange for dine forrige besvarelser. Synes virkelig at de har været fyldestgørende.
Vi har endelig fået styr på forstoppelsen. Men som ofte når et problem løses opstår et andet. Vi begyndte ugen efter, der kom hul igennem at få problemer med ret voldsomme skrigeturer. Vi prøvede mavemassage, cykle med benene med mere men intet hjalp. Af denne årsag opsøgte vi lægen, som sagde vi havde fået os et kolikbarn og puha må jeg nok sige. Det er virkelig drøjt nogle dage hvor skrigeturerne står på op til flere timer i træk. Vi begyndte dog for lidt over en uge siden, at give Mathias mylicon, hvilket har hjulpet fortræffeligt.
Vi har grundet myliconen fået vores virkelig dejlige dreng tilbage, som kan grine og pludrer godt med os. Jeg oplever dog, at han meget hurtigt bliver overstimuleret. Der skal nærmest ingenting til før han begynder at blive pylret, men han kan ikke selv finde ud af at lukke af for omgivelserne, det skal jeg hjælpe til med.
Overstimuleringen opstår ofte blot under spisningen, bleskift hvor alt bare skal betragtes. Ja det er nærmest som om han vil opdage hele verden ...
... på blot et kort øjeblik, hvorfor han sommetider efterfølgende kan holde sig vågen 3-4 timer af gangen og bliver voldsomt pylret i denne periode. Han tager dog efterfølgende en god lur om eftermiddagen på 3-4 timer og han sover også godt igennem om natten.
Jeg forsøger i hans vågne timer at stimulere ham mindst muligt. Så snart jeg oplever, at han bliver overstimuleret sørger jeg for at svøbe ham ind i hans dyne og holde ham ind til mig for at få ham rolig igen. Dette har dog også hjulpet mig i en længere periode, men i den sidste uges tid har intet kunnet få ham beroliget og derfor har han af denne årsag haft yderligere skrigeturer.
Jeg forsøger mig med barnevogntur, lægge ham i liften, vugge ham i søvn i sin vugge, lægge mig i sengen med ham, vugge ham i mine arme.... men intet hjælper. Jeg tænkte derfor på, om du til dette kunne have et godt råd?
Jeg går ud fra, at det er vigtigt at jeg holder legetøj og lign fra ham lidt endnu. Lagde ham nemlig i kravlegården i dag og dette nød han rigtig meget, men lige pludselig fra det ene øjeblik til det andet blev han igen voldsomt urolig og det tog lang tid at få ham til at falde ned igen.
Med venlig hilsen
Pia
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
4. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Dagsrytme for baby på tre måneder
Kære Helen. Først og fremmest mange tak for din gode postkasse. Det er...
1. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Hej. Jeg har en datter på 3 måneder. Jeg kan simpelthen kun få hende til at...
Viden om børn:
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Medicin til børn
Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.
Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.