Svar: Grød og frugtmos
Hej
Tillykke med lillesøster :)
Det lyder som om at I har ramt det rigtige tidspunkt for skemad og som om at Josephine både nyder og trives med lidt grød :)
Når man starter allerede når barnet er 4 måneder, så skal der naturligt lidt mere tilvænning til og man må gå lidt mere stille og roligt til værks.
Jeg anbefaler normalt at man holder mængden af grød lidt nede, for at sikre plads til mælken efterfølgende og samtidig sikre at maven ikke pludselig går i stå. Det er bedre at give hende 3/4 dl. 2 gange dagligt end 1½ dl. på en gang og derfor vil jeg anbefale jer at holde lidt igen, selvom hun virker til at kunne spise meget.
Hvis man vælger at give to mindre måltider, så sikrer man hende også større variation og det er vigtigt for hendes trivsel.
Når hun har fået majsgrød i 3-5 dage og det bare kører derudad, så vil det være fint at forsøge med risgrød også. Når hun har vænnet sig til dette, så må du gerne variere mellem de to grødtyper og stille og roligt variere yderligere ved at tilsætte lidt forskellig kogt ...
... frugtmos som topping på grøden.
Når hun uden problemer kan spise en lille dl. grød, så må du gerne begynde at give hende 2 gange dagligt, netop efter princippet om at lidt to gange dagligt er bedre end en stor portion. De fleste børn vil være parate til to måltider skemad omkring 5 måneders alderen og her vil du så kunne variere mellem grødtyperne til frokost og så begynde med lidt grøntsagsmos om aftenen. Udgangspunktet kan så være de grøntsager I andre får - kartoffel, gulerod, blomkål, broccoli og squash er ofte gode at starte med.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det kan anbefales at bibeholde en kendt grød, når du giver nye grøntsager og bibeholde en kendt grøntsagsmos, når du introducerer nye grødtyper - så hun får et måltid dagligt, hun er vant til at få. Stille og roligt udvides grøden til at være af f.eks. hirse eller boghvede, fordi det er lavet på flager og giver en lidt mere 'fnugget' grød, en god optakt til at hun i 6 måneders alderen skal have havregrød osv. :)
Jeg håber ovenstående hjælper jer lidt videre på vej, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Udmalkning af modermælk
Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:
1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...
Vaccination
De danske sundhedsmyndigheder anbefaler følgende vaccinationer:
- 3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 1 og PCV7-1
- 5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 2 og PCV7-2
- 12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 3 og PCV7-3
- 15 mdr.: MFR 1
- 4 år: MFR 2 (pr. 1. april 2008)
- 5 år: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination
- 12 år: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.
Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder