Svar: Pottetræning - 2 år, 9 mdr.
Kære Sophia
Det er rigtig godt at du er opmærksom på de 3 faser børn går igennem - og at han nu er ved at nå til fase to, betyder således at han begynder at fortælle dig, når han har tisset eller lavet i bleen og at han gerne vil have en ren ble på. Det er rigtig fint, det er et godt tegn på at han begynder at få lidt fornemmelse for, hvordan hans krop fungerer.
Det er dog også vigtigt at han er i stand til rent fysiologisk at holde sig tør i mindst 3 timer. Er han ikke dette, så er det fortsat for tidligt at starte.
Jeg anbefaler at man ikke starter med at tage bleen af barnet, men i stedet beholder bleen på, vælger en bukseble, der kan trækkes op som et par underbukser og så indfører man faste toilet tider. Tidspunkterne ligger der, hvor vi andre normalt går på toilettet - som det første, når man står op om morgenen, som det sidste inden man går i seng, man tisser inden man kører ud for at handle, inden man løber ud for at lege osv.
Jeres dreng skal ikke spørges "skal du tisse", for så vil han sige nej og tisse 10 minutter ...
... efter ... I stedet skal han tages i hånden "kom vi går lige ud og tisser inden vi skal køre" og så gør man det. Det er noget helt naturligt, sådan er det for alle både voksne og børn.
Det er idéen at barnet på den måde oplever den succes det er at have en tør ble og bleen fungerer samtidig som en sikkerhed. Hvis den er tør, så er det fint, så kan den bruges igen, er den våd, så er det godt barnet har den på, så skiftes den bare ... Små succes'er med tørre bleer er langt bedre end det nederlag der ligger i gentagende våde bukser.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Med hensyn til hvorvidt man skal bruge toilet eller potte, så lade det være op til barnet. De fleste børn vil gerne det de ser andre gøre, så børn der tisser hjemme vil ofte gerne på toilettet, fordi det gør mor og far - her vil et toiletsæde og en skammel foran toilettet være en god idé. Andre børn, ofte i dagplejen, vil helst sidde på potte, fordi de så kan sidde og tisse i fællesskab på hver deres potte ...
Så gør det, som jeres dreng viser interesse for og føler sig mest tryg ved.
Rigtig meget held og lykke!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
Viden om børn:
Babynest
En babynest er oprindeligt en svensk opfindelse, som efterhånden har spredt sig over hele verden. Også i Danmark er det meget populært at bruge en nest til sit barn.
En babynest kaldes også en babyrede, og den bruges til at lægge dit barn i, når du gerne vil have, at dit barn skal føle sig omsluttet og holdt, og du ikke selv kan have dit barn i armene. Det vil sige, at hver gang du lægger dit barn fra dig, fordi du f.eks. skal ordne vasketøj, lave mad, tale i telefon eller...
Gråd og børn
Når det lille barn græder, så fortæller dit barn dig, at det ikke har det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.
Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser, vil du lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan du skal handle i forhold til barnets behov.
Nogle gange vil det være svært at finde ud af,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.