Svar: Maveproblemer og væskeindtag
Hej med dig
Der er ganske givet en sammehæng mellem jeres datters væskeindtag og hendes problemer med tendens til hård mave og I har naturligvis ret i at det bedste hun kan få at drikke er almindelig rent vand ...
I kan evt. komme lidt økologiske appelsin- eller citronskiver i vandet, det kan måske give lidt lyst til at drikke det, så får det lidt anden smag en gang imellem og skader ikke. I kan også nogle gange lave lidt fortyndet te - f.eks. kamillete, og se om det vil give lidt interesse og dermed øge hendes indtag. Hun skal ikke have te hver dag, men en gang imellem vil det være okay - især nu hvor forkølelses-sæsonen sætter ind :)
Det lyder fornuftigt at bibeholde flasken lidt endnu, for at sikre væskeindtaget lidt ekstra - men på sigt skal den naturligvis erstattes af en kop mælk i stedet og I må forsøge at skrue mælkeindtaget i flasken ned stille og roligt og over flere dage. Både for at lære hende at undvære store ...
... mængder mælk inden sengetid, men også for at se om hendes mave så bedre klare udtrapningen - hvis I stopper fra den ene dag til den anden, så er der jo risiko for at maven går helt i stå.
Movicol er en rigtig god idé - får hun det opløst i flaske med vand, så sikrer det hende naturligvis en vis mængde væske der og det i sig selv er en rigtig god idé. Men nogle familier bruger dog også movicol som drys på maden og giver det uden problemer på den måde ... så movicol er så vidt jeg ved ikke fuldstændig betinget af at barnet vil tage flaske.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Min tanke er altså at I må forsøge at øge hendes indtag af væske om dagen samtidig med at I får skruet ned for det om aftenen, så maven på den måde naturligt holdes igang. Altså en nedtrapning af flaske og forhåbentlig samtidig en optrapning af vand, kunne være en rigtig god idé.
Jeg håber mine tanker hjælper lidt videre på vej, fortsat held og lykke :)
Rigtig god weekend til jer alle fire.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Gravid vitaminer
Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.
Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...
Flaskegivning
Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.
Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...