Svar: Spiseproblemer igen igen
Kære Vibeke
Naturligvis er det okay, at du skriver igen :)
Det er vigtigt at jeres datter får mælk nok, det handler ikke kun om behov for jern, vitaminer, kalk osv. men også om at hendes væskebehov skal dækkes.
I er naturligvis påvirket af den historie I har med jer, med vægtstagnering, spisevægring og indlæggelse på hospitalet og derfor påvirker det jer naturligvis dybt, at hun lige nu ofte afviser flasker og skal nødes ekstra meget .. det påvirker naturligt nok jer mere, end det ville påvirke andre :)
Prøv ikke at gå i panik og lad være med at presse hende unødigt. Ring til jeres læge og spørg, hvad et acceptabelt indtag vil være - altså hvor lidt vil de sige hun kan nøjes med. Det kan sagtens være at 500ml i en periode vil være okay, fordi hun stadig her vil få f.eks. jernbehovet dækket. Derudover kan hun jo også få vand, til at dække væskebehovet. Der kan i situationer som jeres, godt gælde lidt andre regler, så tal med lægen om det.
Hun skal fortsat have mad, skal have næring og det er fint at give hende skemad 2 gange dagligt, lav grød og mos med mme, så hun derigennem også får lidt ekstra næring og energi.
Flaskerne skal ikke ligge direkte i forlængelse af et skemåltid men inden hun skal sove næste lur ... Det kan også være at I skal forsøge det modsatte, at I simpelthen starter med at give hende ...
... flaske, når hun vågner af en lur - måske kan I fange hende i opvågningen og få hende til at drikke, vi må næsten formode at hun er tørstig, når hun har sovet og så vil 5 flasker i døgnet måske være nok for hende ...
En plan, som starter med flaske efter lur (selvom det normalt ikke er det jeg anbefaler :)) kan se således ud:
Morgen: Tilbydes flaske og dagen starter
Puttes til formiddagslur
Vågner og tilbydes flaske
Frokost: Får lidt grød af forskellig slags, evt. varieret med forskellige former for frugtmos, vand af kop.
Puttes til middagslur
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Eftermiddag: Flaske, når hun vågner af lur
powernapper
Aften: Får lidt grøntsagsmos, varier mellem forskellige grøntsager, kartoffel, gulerod, blomkål, squash, broccoli osv. vand af kop.
Puttes til natten og tilbydes flaske inden. Afviser hun, så put hende og se om I så kan få den i hende mere eller mindre sovende senere
Sen aften / tidlig nat: Flaske som indtaget sovende.
Som I kan se her, så indgår der i denne plan 5 flasker og det kan være helt fint. Det er vigtigt at hun ikke føler at hun presses til flasken hele tiden.
Samtidig har jeg som sagt forsøgt at skrue planen sådan sammen, at hun starter med flasken, når hun vågner af en lur og naturligt må føle tørst.
Jeg håber at ovenstående vil hjælpe lidt hos jer - fortsat held og lykke med hende!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Madras til barneseng
Der findes mange slags madrasser på markedet, og når du skal vælge en madras til dit barns seng, så vil anbefalingen ofte være, at du vælger en skummadras, en latexmadras eller alternativt en madras i et naturmateriale. Vælger du en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.
Det anbefales, at dit barn ligger på et fast underlag, fordi det giver barnet mulighed for at bruge og udvikle sine muskler. Samtidig sikrer...
Autostol
Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.
Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.
For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.
Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.