Brev:
Tilbagegang i renlighed
Hej Helen.
Dette brev drejer sig om mine frustrationer vedr. Jakob på 3 år og hans renlighed. Han stoppede med ble omkring slutningen af juni i år, og fra dag et gik det super fint. Han klarede det SÅ flot og havde stort set ingen uheld overhovedet. Dem han havde var kun tis - han har aldrig lavet stort i bukserne. Selv om natten kunne han vågne og sige til, derfor røg også natbleen for nogle uger siden.
Til august startede han så i børnehave, og havde (som jeg også havde forventet) nogle flere uheld den første tid derefter. Det generede mig ikke, da jeg ved det er meget normalt ved børnehavestart. Og ganske rigtigt gik det også meget bedre efter den første uge.
Nu, efter halvanden måned i børnehaven, er det pludselig begyndt at gå meget ned ad bakke. Han har den sidste uges tid både lavet stort og tisset i bukserne mange gange i løbet af dagen, både i børnehaven og ...
... herhjemme. Han ignorerer fuldstændig følelsen af at skulle på toilet, og heller ikke EFTER uheldet er sket, siger han noget til mig eller pædagogerne, men vi må selv opdage det. Det er ikke fordi han glemmer det, for ofte spørger vi ham om han skal tisse, hvortil han svarer nej, og 30 sekunder efter kan han tisse i bukserne.
Vi flyttede i ny lejlighed samme tid med, at han startede i børnehave, kan det være en reaktion på stress eller lign?
Min største bekymring er som sådan ikke, at han gør det. Det er mere det faktum, at han er fuldstændig ligeglad med, at han render rundt med det i bukserne, og at han selv ved påmindelse stadig ikke er interesseret i at gå på toilet. Han var jo tidligere meget opmærksom på det og da behøvede vi ikke en eneste gang om dagen minde ham om det.
Håber du kan hjælpe med en mulig forklaring, gode råd eller måske bare lidt beroligelse. :-)
Hilsen Tania
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
Viden om børn:
Rosiner
Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.
Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.
Svampegiften findes også i økologiske...
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.