Brev:
Enfamil, sove alene
Kære Helen
Tak for dit svar om min søns mange opkastninger. Jeg tænker at vi skal prøve Enfamil AR igen. Måske kan vi få ham til at spise det nu. Må man skifte mellem typer af modermælkserstatninger? Han kaster jo mest op om natten og om morgenen. Kan vi give Enfamil her og NAN1 resten af døgnet?
Jeg er jo lidt bekymret for om han får hård mave af Enfamil... Heldigvis bliver han 4 måneder om få dage, så vi prøver med grød og vælling til natten inden længe. Jeg har tænkt mig at lave det selv, og så skal der jo MME i. Men mon ikke det bliver noget mærkeligt noget hvis jeg bruger Enfamil?
Så til mit egentlige spørgsmål. Han har en meget fin soverytme, både dag og nat. Han sover ca. 21-6 de fleste nætter. Nogle nætter får han mad kl. 4 og sover videre. Men søvnen ud på morgenen er meget urolig og støjende, uanset om han har spist eller ej. Han grynter og ...
... fægter med arme og ben.
Jeg tror ikke det generer ham, men det holder mig vågen. Derfor vil vi gerne snart prøve om han kan sove på sit eget værelse, men hvordan griber vi det an? Og er det for tidligt? Jeg vil gerne undgå at han føler sig svigtet og forladt, og måske får ødelagt sin søvnrytme.
Han har ikke problemer med at sove alene i barnevognen eller i sin seng om dagen. Han er vant til at være på værelset, da han bliver puslet og får mad der. Men tremmesengen er ny og større end den han sover i nu. Han kan ikke være i liften. Vi kan godt flytte hans nuværende seng ind på værelset, men jeg vil egentlig helst have at han kommer over i tremmesengen. Måske en sengehimmel vil gøre tremmesengen mere tryg...
Jeg har også tænkt på om han en periode kan bruge sengen som kravlegård, så han vænner sig til den. Men får vi så blandet leg og søvn sammen?
Hilsen Helle
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
Viden om børn:
D-vitamin
Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.
Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.
Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...
Forkælelse - forkælede børn
Små børn kan kun fortælle dig, at de har brug for din hjælp ved at græde. Et lille barn kan ikke på anden måde give udtryk for, at det har behov for at blive taget op, blive skiftet, få mad, blive pludret med, krammet osv.
Derfor skal du altid reagere, når det lille barn græder. Det er en skrøne, at børn udvikler deres lunger, ved at få lov til at græde. Og det er heller ikke korrekt, at man forkæler et barn ved at reagere på dets gråd, tværtimod.
Små børn kan ikke...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.