Brev:
Enfamil, sove alene
Kære Helen
Tak for dit svar om min søns mange opkastninger. Jeg tænker at vi skal prøve Enfamil AR igen. Måske kan vi få ham til at spise det nu. Må man skifte mellem typer af modermælkserstatninger? Han kaster jo mest op om natten og om morgenen. Kan vi give Enfamil her og NAN1 resten af døgnet?
Jeg er jo lidt bekymret for om han får hård mave af Enfamil... Heldigvis bliver han 4 måneder om få dage, så vi prøver med grød og vælling til natten inden længe. Jeg har tænkt mig at lave det selv, og så skal der jo MME i. Men mon ikke det bliver noget mærkeligt noget hvis jeg bruger Enfamil?
Så til mit egentlige spørgsmål. Han har en meget fin soverytme, både dag og nat. Han sover ca. 21-6 de fleste nætter. Nogle nætter får han mad kl. 4 og sover videre. Men søvnen ud på morgenen er meget urolig og støjende, uanset om han har spist eller ej. Han grynter og ...
... fægter med arme og ben.
Jeg tror ikke det generer ham, men det holder mig vågen. Derfor vil vi gerne snart prøve om han kan sove på sit eget værelse, men hvordan griber vi det an? Og er det for tidligt? Jeg vil gerne undgå at han føler sig svigtet og forladt, og måske får ødelagt sin søvnrytme.
Han har ikke problemer med at sove alene i barnevognen eller i sin seng om dagen. Han er vant til at være på værelset, da han bliver puslet og får mad der. Men tremmesengen er ny og større end den han sover i nu. Han kan ikke være i liften. Vi kan godt flytte hans nuværende seng ind på værelset, men jeg vil egentlig helst have at han kommer over i tremmesengen. Måske en sengehimmel vil gøre tremmesengen mere tryg...
Jeg har også tænkt på om han en periode kan bruge sengen som kravlegård, så han vænner sig til den. Men får vi så blandet leg og søvn sammen?
Hilsen Helle
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....
Viden om børn:
Vegetar og veganer
Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.
Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...
Opbevaring af modermælk
Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.
Holdbarhed for ny udmalket mælk:
3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.