Annonce

Annonce

Brev:

Madbekymring


7. september 2009

Alder:
7 mdr.

Madbekymring

Kære Helen

Jeg har en dejlig datter på snart 7 måneder. Hun sover meget lidt, har et håbløst forhold til mad, har ikke særlig tydelige signaler om sult og søvn, bliver ekstremt nemt distraheret (vender sig efter alle lyde, lys og bevægelser) og skal gerne stimuleres hele tiden. Hun er 73cm lang og vejer 8,7 kilo. Hun har afføring hver dag og tisser et par gange, så derfor burde alt være perfekt.

Men hun spiser meget lidt og madtid kan godt være en grådfyldt oplevelse, især hvis hun skal ha flaske. Vi har været igennem hospitalsvæsnet, da dette har været et problem fra starten. Men de kigger kun på kurver og så længe hun udvikler sig, så har hun ikke et problem.

Vores bekymring er om hun får næring nok. Hun er både på grød, pålæg og rugbrød og MME. Hun rør ikke grøntsagsmos og sultestrejker, hvis jeg prøver. Hun vil gerne smage nye ting.
Hvis hun drikker mellem 600-700 ml MME på en hel dag, så spiser hun kun grød lavet af i alt 1½ dl vand med havregryn. Hvis jeg får mere grød i hende, så drikker hun kun 300-400 ml MME. Det er som om hun ...


Annonce

... har en samlet mængde, hun vil indtag uanset form.

Hun nægter at spise, hvis hun bliver tilbudt det for ofte og der skal minimum være 5 timer imellem hver flaske. Dvs 3 gange mad og 4 gange flaske bliver hun budt om dagen. Hun vil kun drikke vand af kop.

Folk har rådet os til at sulte hende, så hun bliver mere sulten. Men hun spiser ikke mere næste dag, hvis hun ikke har spist noget i dag. Den længste tid hun har nægtet at spise/drikke er 20 timer. Ja stædig dame.

Jeg laver selvfølgelig hendes grød med ekstra MME (Svarende til 200 ml) og smør (1 tsk) blandet i for at få kalorier i hende. Men er det nok? Vi er selvfølgelig nervøse for at hun ikke får nok vitaminer og mineraler til at vokse og udvikle sig ordentligt og at hun mangler væske.

Du har hjulpet mig tidligere med at få hende til at spise mere varieret, så måske kan du få mig til at ligge denne madbekymring endeligt på hylden. Det er bare svært, når man sidder til mødregruppe og ens barn spise det samme på en hel dag, som de andre babyer har spist til morgenmad.

Den madglade mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hofteklik

Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.

Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...

Læs mere i Babylex

Uld til børn

En gammel tommelfingerregel lyder, at alle de måneder, som ender på "r", kan uld være en fordel - det vil sige september, oktober, november, december, januar og februar.

Uld har mange fordele:

- Det har blandt andet en rigtig god isoleringsevne, så det hjælper dit barn med at holde sig varm. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft, og det gør, at ulden isolerer rigtig godt.

- Det kan absorbere 30-40 procent af sin egen vægt i væske. Det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!

Glæder mig til at læse din bog.

Mange varme hilsner fra
Sophus og mor


Annonce