Svar: Vores 1-årige bider
Kære Mor til bide-basse
Når børn i jeres drengs alder bider, så skyldes det ofte at barnet mangler sprog og det sker ofte i to situationer:
1. Barnet siger fra, det er en måde at sige nej, det vil jeg ikke være med til. Barnet føler sig måske presset, storebror har måske taget legetøjet fra ham eller lignende, og så bider han fordi han ikke kan sige "du må ikke tage bilen fra mig, jeg var lige ved at lege med den ...!"
2. Det er kærtegn der kammer over. Det sker når man sidder og kæler, nusser, krammer, kysser og pludselig får man et bid i skulderen, kinden, låret ... Det gør pokkers ondt, men er ikke ondt ment. Det er lidt følelsen af "jeg elsker dig så højt, at jeg kunne spise dig.." og igen de manglende ord og manglende evne til at vise kærtegn.
Når børn i denne ...
... alderforsøger at kysse eller kommer meget fysisk tæt på en, så bliver det let til bid. Når de forsøger at kærtegne, ae med deres hænder, så bliver det let til slag.
Det bedste man kan gøre er ofte at lade en handling følge med. Det vil sige sige nej og samtidig flytte ham. Sidder han på din arm og bider dig i skulderen, så må du sige Nej! eller AV! og sætte ham fra dig på gulvet.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er naturligvis også sådan, at man må holde øje, når man nu ved at det kan ske. Det er bedre at forebygge at det sker end at skælde ud, fordi det sker. Så prøv at vurdere, hvornår det er og fang ham inden situationen opstår. Afled ham, fjern det han er på vej til at bide i, flyt hans opmærksomhed inden han kommer til at gøre noget, som gør jer alle kede af det.
Rigtig meget held og lykke fortsat :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.