Annonce

Annonce

Svar: Søvn, rytme og mælkeindtag


25. maj 2004

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Kirsten

I en alder af 7-8 mdr. vil din søn fortsat have behov for både at sove formiddag og eftermiddag, og det er naturligt at han sover ½ time ekstra en gang imellem. Den dagsrytme du beskriver lyder alt helt fin og helt fornuftig.

Det vil være en god idé at du forsøger at bibeholde denne rytme ved at forsøge at gøre det samme hver dag. Børn elsker det genkendelige og det giver tryghed. Det vil sige at du forsøger at putte ham på ca samme tid og putter på den samme måde.

Med hensyn til at drikke af kop, så gør øvelse mester. Børn der er blevet ammet meget har ofte en rigtig god kæbemuskulatur og vil være gode til at drikke af en kop. Det kan være en fordel at I tilbyder ham vand eller mælk af en kop som ikke er for stor. Det kan være et snapseglas eller et lille bæger, som han kan forme munden om og kigge over. I lærer ham det bedst ved at tilbyde ham lidt at drikke ved hvert måltid og også gerne lidt ind imellem, hvis han virker ...


Annonce

... tørstig.

Med hensyn til mælk, så må han gerne tilbydes lidt sødmælk af en kop (sødmælk i flaske duer ikke, da det bliver en for stor mængde). Sundhedsstyrelsen anbefaler fuld amning til 6 mdr´s alderen og herefter delvis amning til 12 mdr, eller længere.

Hvis du vælger at stoppe med at amme, så skal din søn tilbydes erstatning i stedet for modermælk. Erstatning kan gives af flaske og af kop. Først fra et års alderen kan mælken bestå fuldt af sødmælk, eller letmælk hvis han hører til de store børn.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Erstatning er tilpasset barnets behov for diverse mineraler og vitaminer. Et barn på jeres alder vil ikke kunne dække sit behov udelukkende på skemad.

Frem mod 9 mdr´s alderen skal han have 3/4 liter mælk i døgnet og den mængde nedsættes langsomt til ½ liter frem mod et års alderen. ½ liter er den mængde han skal have fremover (efter 1 år). Når man beregner mælkeindtaget tæller en portion yoghurt også med.

Fortsat held og lykke med ham.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fostervandsprøve

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.

Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...

Læs mere i Babylex

Spinalbedøvelse

Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.

Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak igen for dine altid gode råd!! Herhjemme er du "Hende net-fidusen med de gode råd", som min mand kalder dig med stor veneration - hehe ;)

Hilsen familien fra Frederiksberg


Annonce