Annonce

Annonce

Svar: Overdreven gylperi


28. august 2009

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære Skytte

Tillykke med den lille pige og hvor er det dejligt at fødslen gik fint :)

Jeg kan godt forstå at du er urolig for om din datter kan have en pylorusstenose, da storesøster fik konstateret dette. Man kender ikke årsagen til at nogle børn får pylorusstenose, men ved at det forekommer hyppigere i nogle familier og det betyder at der rent faktisk godt kan være en arvelig faktor. Jeg synes derfor I med den historie I har, bør få jeres datter undersøgt en ekstra gang.

I nogle tilfælde går det over af sig selv, behandlingen kan være mindre og hyppigere måltider og barnet vokser simpelthen fra det ... I andre tilfælde er det nødvendigt at behandle medicinsk og I atter andre tilfælde vælger man at operere, som det var tilfældet med jeres ældste datter.

Risikoen ved at vente og se tiden an er underernæring og alvorlige forstyrrelser i væskebalancen, elektrolytforstyrrelser, men som sagt vil det i mildere tilfælde ikke betyde noget og det lyder ikke voldsomt hos jer. Hun tager jo på, følger sin kurve osv. Men jeg synes hun alligevel bør tjekkes, også selvom du ikke er glad for ekstra undersøgelser ... Eller sagt på en anden ...


Annonce

... måde - hvis det var mit barn, ville jeg bede om en henvisning til børneafdelingen :)

Ja, det kan godt være systemet der er umodent og det kan godt fortage sig med tiden - men det kan en pylorusstenose også og har hun dette problem, så skal man naturligvis være ekstra opmærksom.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det er korrekt at modermælk ofte glider lettere retur end modermælkserstatning og jeg kan sagtens forstå du synes det er frustrerende ... Nogle møder vælger at malke ud og tilsætte johannesbrødkernemel eller aprestagum, som det også hedder til deres egen mælk og give barnet dette. Det er et fortykkelsesmiddel. Man kan dog også vælge at købe en speciel erstatning på apoteket Enfamil AR. den har dokumenteret effekt på refluks og virker ved at være tynd som almindelig mælk og først blive tyk i mavesækken. Derfor holder barnet bedre mælken i sig.

Du kan i første omgang prøve at supplere din amning med Enfamil AR og se om det vil have positiv effekt på hendes evne til at holde maden i sig og så derudfra tage en beslutning om hvad du ønsker og hvordan du skal prioritere.

Jeg håber du kan bruge ovenstående tanker lidt videre på vej, fortsat held og lykke med hende :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.

Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?

Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.

Skoldkopper, bedsteforældre og smitte

Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...

Læs hele brevet og Helens svar


24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.

Tredagesfeber

Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...

Læs hele brevet og Helens svar


24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.

Vil kun sove lur i vikle

Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.

Psykisk reaktion på vaccine?

Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Moderkage

Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.

Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex

Suttebehov

Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.

Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.

Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusinde tak for en informationsrig hjemmeside og nogle virkelig fantastiske bøger om børn! Jeg har erhvervet mig hele din bog-serie og efter at have læst dem, bruger jeg dem stadig ofte som opslagsværk. Tak for dem!

Venlig hilsen
Cecilie


Annonce