Brev:
Den dumme sut ...
Kære Helen,
- så har jeg atter virkelig brug for dit råd omkring vores datter på fire. Hun er stoppet med at bruge sut, undtagen om natten, for en god måned siden. Det var i forbindelse med, hun fyldte fire, og egentlig var det vores tanke, at hun skulle stoppe helt, men da vi luftede det for hende, brød hun fuldstændig sammen. Derfor aftalte vi, hun måtte ha' den om natten, og på det tidspunkt var behovet og brugen af sutten eskaleret fra netop nat og bil til at være konstant.
Hun har altid haft et enormt suttebehov, og hun har altid elsket sine sutter afsindig meget. Derfor var hendes reaktion også som ventet - hun reagerede som enhver anden, der skulle afvænnes ufrivilligt og var sur, tvær, hidsig og ret ekstrem i sin opførsel. Vi har talt meget med hende om det og opfordrer hende til at sætte ord på, så godt hun kan, og nu siger hun selv, det 'bare er den dumme sut', hun savner. Og vi siger, at det kan vi sagtens forstå. Men at vi skal passe på hendes tænder, og at vi derfor har en aftale om, det kun er om natten, hun må ha' sutterne.
Jeg kan ikke finde ud af, om det havde været bedre at skrotte dem dengang, selvom hun var ked af det. Det er en kæmpe sorg, og det er som om, vi ...
... bare trækker pinen. Jeg kan på den anden side heller ikke finde ud af, om jeg har gjort hende 'fortræd' ved at gennemtrumfe det, i stedet for lige at vente, for hun sutter på alt. ALT. Hele tiden. Fingrene (ikke tommelfingeren, bare generelt), tøjet, et stykke legetøj, alt. Og det er ganske enkelt ulækkert og irriterende, og jeg be'r hende om at lade være. Stille og roligt, men hver gang.
Så nu har jeg brug for hjælp - er det normalt? Hvor lang tid tager den proces for hende? Vil det være nemmere at skille os af med sutterne en gang for alle? Eller hvad gør vi dog, for det er synd for hende, og jeg er ikke i tvivl om, hun virkelig lider under savnet af de elendige sutter...
Som tidligere nævnt, sker der en masse med hende pt, hun bliver mere og mere udadvendt over for andre børn, hvilket har været lidt af en hurdle. Hendes tryghedsbehov er stadig stort, men hun har ikke så meget brug for os hele tiden, har fx selv rendt på legeplads her på vores ferie og været væk længe ad gangen. Noget, hun for bare et halvt år siden ikke ville drømme om at gøre. Så hun er i rivende udvikling, jeg forstår så godt hendes suttebehov, men nu har vi jo taget dem fra hende - så what to do?
Venlig hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. februar 2025 | Opdragelse | 4 år, 3 mdr.
Hej, vi har 3 børn. Én på 4,5 og to på 2,5. Tvillingerne er relativt nemme...
4. januar 2025 | Opdragelse | 4 år, 2 mdr.
Kære Helen Vi ved ikke hvordan vi bedst hjælper vores ældste datter på 4 år....
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
Viden om børn:
Dagtilbud til børn
Vi har i Danmark kommunale dagtilbud til vores børn.
Dagtilbud omfatter:
- Vuggestuer og dagplejeordninger for ½-3 årige
børn
- Børnehaver for 2-6-årige
- Aldersintegrerede institutioner for flere aldersgrupper
- Fritidshjem
- Skolefritidsordninger (SFO) for børn i skolealderen.
Aldersopdelingen kan variere lidt fra kommune til kommune.
Hvis I ønsker at få jeres barn...
Cykelhjelm
Alle børn bør bruge cykelhjem, når de cykler. Det gælder både når de cykler selv og når de sidder i cykelstol, i en ladcykel eller i en cykelanhænger.
Vælg en godkendt hjelm. Det vil sige en hjelm med et CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078.
Derudover så skal hjelmen sidde rigtigt og det gør den når den dækker panden og sidder så stramt, at den ikke kan skubbes tilbage i nakken. I de fleste hjelme sidder skumgummipuder, som hjælper til at justere størrelsen, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.