Svar: Amning, skemad og daglige måltider
Hej med dig
Du kan næsten regne ud hvad jeg vil svare - din dreng får umiddelbart ikke nok mælk med to amninger i døgnet, når han kun er 6 måneder gammel - selvom du har masser af mælk og det flyder let til ham, og vi måske forestiller os at han får 200ml af gangen hos dig, så er de 400ml ikke nok. Det handler jo ikke kun om at sikre ham mælkeindtag, for det forsøger du også at gøre via grøden - det handler også om hans behov for væske ...
Din dreng vejer 8,5 kg og det betyder at hans væskebehov for et døgn ligger på mellem 1200-1300ml. Hvis vi skønner at han fra dig får 400ml, så skal han altså indtage ca 800ml på anden vis og det tvivler jeg på at han kan ...?
Hvor god er han til at drikke af en kop? Hvis han drikker store slurke her, så kommer han måske deropad og så sikrer du ham som sagt også mælk, når du laver grøden på mælk - men stadig mangler den reelle væskeindtagelse ...
Der er børn som stortrives med 4 amninger eller flasker i din drengs alder (svarende til de ca 800ml) og det er super. Måske vil 3 amninger også være nok i jeres tilfælde, men jeg synes det er på grænsen ...
Da du skal til at arbejde og gerne vil drosle amningerne ned af ...
... den grund, så synes jeg det er relevant at du arbejder lidt på at få ham til at tage en flaske. Du kan prøve med udmalket modermælk (det vil også kunne give dig en idé om hvor store mængder du egentlig producerer og hvor hurtigt det kommer ud) og se om han så vil acceptere flasken.
Du kan også forsøge at komme lidt sukker i mme for at se om han så vil tage imod. Modermælk er generelt noget sødere i smagen end erstatning.
Og så kan du forsøge med en anden form for flaske, da det også kan handle om sutteteknik. Hvis han bruger sut, så kunne du forsøge med en flaskesut, der ligner den sut han bruger.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Derudover er det vigtigt at mængden af skemad holdes nede, så der fortsat er plads til mælk og lyst til mælk i maven. Det er således bedre at give ham 3/4-1 dl. grød eller mos 3 gange dagligt og følge efter med mælk, fremfor at give ham 1½-2 dl og han så ikke vil have mælken bagefter fordi han er mæt af grød/mos.
Så selvom du synes han er super god til at spise skemad og tager rigtig god imod, så er det altså vigtigt at holde mængden nede, så han også stadig har lyst til mælken.
Jeg håber du kan bruge lidt af mine tanker videre, fortsat held og lykke med ham:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Klip i mellemkødet (Episiotomi)
I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.
Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.
Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.
Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.
Så tusind tak for din hjælp!
Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder