Brev:
Vågner alt for ofte om natten
Kære Helen
Jeg håber, du kan give mig nogle gode råd angående vores datters (7 ½ mdr.) sovevaner. Den sidste måneds tid er hun begyndt at vågne hver 2. time om natten og nogle gange oftere. Det slider på kræfterne.
Hun har fra 4-ugers alderen sovet utrolig godt om natten og kunne de fleste nætter sove 6-7 timer i træk uden amning. Sovevanerne om dagen har altid sejlet lidt mere, da hun kun har sovet kortere perioder på ca. 20-30 min. med mindre jeg gik tur med barnevognen - hvilket jeg til min egen store fornøjelse gjorde mange timer hver dag.
Men... nu er det vendt rundt på det hele. Om natten vågner hun som sagt alt for ofte, hvor jeg så ammer hende i søvn igen. Jeg har altid ammet hende i søvn, og det har hidtil fungeret rigtig fint. Men nu er det hårdt, da min mand jo ikke kan hjælpe, når hun vågner om natten.
Jeg troede en overgang at hendes natteroderi skyldtes sult, da hun ikke endnu spiser så meget skemad (ca. ½ dl grøntsagsmos eller grød tre gange om dagen. Vi startede først med skemad, da hun blev 6 mdr.) Men jeg må nok erkende, at natamningen mere skyldes behov for tryghed.
Om dagen vil hun ikke længere sove i barnevognen, når jeg går tur, da hun har alt for travlt med at kigge sig omkring. (vi har ikke mulighed for at lade hende sove ude i en parkeret barnevogn). I stedet ammer jeg hende i søvn. ...
... Hun vågner efter max 20-30 min. og skal så ammes i søvn igen. Gør jeg ikke det, vågner hun helt og er selvsagt træt igen 1 time efter. Men ved konstant at holde øje med hende og amme, når hun slår øjnene op, kan jeg få hende til at sove 1 - 1 ½ time, så hun er udhvilet. Men det er jo en anstrengende metode.
Det skal lige nævnes, at jeg ammer hende liggende i vores seng. Om natten flytter jeg hende over i sin egen seng, når hun sover, mens jeg om dagen lader hende blive i vores seng, da hun sover så let, at hun vågner, hvis jeg forsøger at flytte hende. Hun bruger i øvrigt ikke sut, hvorfor jeg ikke kan berolige hende med sådan en om natten.
Vores dag ser nogenlunde sådan her ud – men det svinger meget, da hendes lure har meget forskellig længde og derfor påvirker, hvornår hun er træt igen næste gang:
Kl. 7: står op og får grød med frugt
Kl. 9: formiddagslur
Kl. 12: grøntsagsmos og frugt til dessert
Kl. 14: middagslur
Kl. 17: eftermiddagslur
Kl. 19: grød med frugt eller grøntsager
Kl. 21: i seng
Hun bliver ammet ifm. måltiderne og som sagt, når hun skal puttes - samt når hun ønsker det indimellem måltiderne.
Jeg håber virkelig, du kan hjælpe. Eneste råd, vi har fået fra andre, går på, at hun skal lære det på den hårde måde ved at græde sig i søvn. Det er jeg ikke tilhænger af.
Med venlig hilsen
Minnie
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Sushi til gravide og ammende
Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.
Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.
Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...
Vitaminer præmatur
Børn der er født præmaturt, det vil sige børn som er født før 37 uge, anbefales følgende kosttilskud:
D-vitamin - 10 mikrogram (400 IE) dagligt. D-vitamin gives som dråber, samt
Jerntilskud:
Fødselsvægt <1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt til 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt i 6 måneder.
Børn som får mere end halvdelen af deres ernæring dækket af modermælkserstatning skal have ½ dosis jern, dvs. ca 4 mg hver dag...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.