Svar: Hvornår kan man sætte grænser?
Hej Pernille
Din dreng er alt for lille til at kunne styre sine bevægelser og slår eller bider dig derfor ikke bevidst. Han gør det heller ikke i nogen ond mening og kan slet ikke forholde sig til at det gør ondt på dig ... Helt op i 1 års alderen vil børn have svært ved at kærtegne, kys vil ofte blive til bid, kærtegn vil ofte blive til slag ... men det er ikke ondt ment og det er meget vigtigt ikke at bære nag :)
MEN, som din mor har sagt, så hjælper det ofte at sige højt AV! så han mærker en voldsom reaktion fra dig, når han bider dig i brystet. Han vil sandsynligvis slippe, blive ked af det og du vil kunne se og mærke på ham at her blev han opmærksom, han blev forskrækket, fordi han fik en reaktion han ikke havde ...
... ventet - det kan hjælpe nogle gange ...
Men ellers er det ofte et spørgsmål om at aflede ham eller få stoppet situationen, inden det når dertil hvor han bider. Ofte bider barnet enten først i amningen eller sidst i amningen.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis han bider først i amningen, så kan det hjælpe dig at du får mælken til at løbe lidt hurtigere, du kan derfor stimulere brystet lidt inden du lægger ham til.
Hvis han bider sidst i amningen, så vil det være en god idé at tage ham fra lidt inden. Når han bider der, så er det sandsynligvis fordi han skal malke lidt ekstra for at få mælken ud og her bliver det så til et bid, fordi han forsøger at tage ekstra godt fat ...
Jeg håber du kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke med ham :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
29. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder - del 2
Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...
28. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder
Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
Viden om børn:
Bleer
Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.
Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...
Opkast - baby og børn
Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring.
Opkastning hænger ofte sammen med, at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Barnet vil ofte have ondt i maven, virke slap og træt, vil måske vægre sig mod at spise. Sammen med opkastning kommer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.