Brev:
Forstoppelse - 1 mdr.
Hej Helen.
Tak for dine forrige gode råd.
Desværre viste det sig hurtigt, at min lille søn (på nu 5 uger) ikke fik nok mad gennem amningen. Selve startforløbet, hvor han fik sondemad samt sut på neonatalafdelingen havde åbenbart fået forvirret godt og grundigt, så han ikke rigtig kunne finde ud af at suge mælken til sig.
Jeg forsøgte over en periode, at lægge ham til hver bryst inden jeg bagefter gav ham udmalket mælk på kop. Da der ingen fremgang var i selve amningen blev vi (min mand og jeg) enig med sundhedsplejersken, at jeg skulle gå over til flaske.
Herefter har jeg i 4 uger nu dagligt malket ud til hans daglige kost. Denne produktion af mæik har dog ikke kunnet holde ved, hvorfor jeg nu er gået over til grøn allomin samt næsten holdt op med at malke ud, da det også tog for hårdt på kræfterne. Min mand ønskede derfor jeg stoppede, så det ikke skulle gå for hårdt ud over mig.
Vi startede først på mme Nan 1. Men da denne blanding viste sig at være for hård mod hans mave, gik vi over til den grønne allomin.
Denne fungerede dog også fint for en periode, hvor han fik halvt mme og halvt modermælk. Nu hvor han får mere mme er vi dog rendt ind i næste problem. Nemlig forstoppelse. Det er ret ...
... frustrerende, da man nu oplever sønnen i voldsom forpinsel.
Han får nu dagligt laktulose, hvilket også har hjulpet fint med at der nu efter 5 dages forstoppelse er kommet gang i afførringen igen. Dog har jeg nu oplevet igen i dag, at afføringen er blevet meget mere hård. Har nu sat laktulosen op til 6 ml for at få dette vendt igen. Men da min mand grundet flaskégivning nu også hjælper til med at give maden, hvilket er dejligt både for ham og for mig. Synes jeg dog vi er lidt uenige om hvornår der skal gives mad og mine tanker går nu på om dette kan forværre forstoppelsen.
Når min søn ligger og presser og i denne forbindelse græder ser min mand det ofte som tegn på sult. Han giver ham derfor ofte mad med 1 til 1½ times mellemrum. Hvor han normalt spiser med 3 timers mellemrum (ca 80 ml pr gang og han vejer 4,2 kg), hvilket han også gør i hverdagene hos mig.
Ellers synes jeg vi prøver at følge alle de gode råd: mave massage, cykle med benene, lægger ham på maven, går til zoneterapi, giver kogt vand samt lidt sukkervand. Men da det ikke altid virker som om tiltagende hjælper. Tænker jeg om vi gør noget forkert?
Håber på et godt råd, så vi kan komme hans smerter til livs.
Med venlig hilsen
Pia
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
Viden om børn:
Søskende
Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:
- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...
Vegetar og veganer
Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.
Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.
For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.
Tak fra en taknemmelig mor