Brev:
Forstoppelse - 1 mdr.
Hej Helen.
Tak for dine forrige gode råd.
Desværre viste det sig hurtigt, at min lille søn (på nu 5 uger) ikke fik nok mad gennem amningen. Selve startforløbet, hvor han fik sondemad samt sut på neonatalafdelingen havde åbenbart fået forvirret godt og grundigt, så han ikke rigtig kunne finde ud af at suge mælken til sig.
Jeg forsøgte over en periode, at lægge ham til hver bryst inden jeg bagefter gav ham udmalket mælk på kop. Da der ingen fremgang var i selve amningen blev vi (min mand og jeg) enig med sundhedsplejersken, at jeg skulle gå over til flaske.
Herefter har jeg i 4 uger nu dagligt malket ud til hans daglige kost. Denne produktion af mæik har dog ikke kunnet holde ved, hvorfor jeg nu er gået over til grøn allomin samt næsten holdt op med at malke ud, da det også tog for hårdt på kræfterne. Min mand ønskede derfor jeg stoppede, så det ikke skulle gå for hårdt ud over mig.
Vi startede først på mme Nan 1. Men da denne blanding viste sig at være for hård mod hans mave, gik vi over til den grønne allomin.
Denne fungerede dog også fint for en periode, hvor han fik halvt mme og halvt modermælk. Nu hvor han får mere mme er vi dog rendt ind i næste problem. Nemlig forstoppelse. Det er ret ...
... frustrerende, da man nu oplever sønnen i voldsom forpinsel.
Han får nu dagligt laktulose, hvilket også har hjulpet fint med at der nu efter 5 dages forstoppelse er kommet gang i afførringen igen. Dog har jeg nu oplevet igen i dag, at afføringen er blevet meget mere hård. Har nu sat laktulosen op til 6 ml for at få dette vendt igen. Men da min mand grundet flaskégivning nu også hjælper til med at give maden, hvilket er dejligt både for ham og for mig. Synes jeg dog vi er lidt uenige om hvornår der skal gives mad og mine tanker går nu på om dette kan forværre forstoppelsen.
Når min søn ligger og presser og i denne forbindelse græder ser min mand det ofte som tegn på sult. Han giver ham derfor ofte mad med 1 til 1½ times mellemrum. Hvor han normalt spiser med 3 timers mellemrum (ca 80 ml pr gang og han vejer 4,2 kg), hvilket han også gør i hverdagene hos mig.
Ellers synes jeg vi prøver at følge alle de gode råd: mave massage, cykle med benene, lægger ham på maven, går til zoneterapi, giver kogt vand samt lidt sukkervand. Men da det ikke altid virker som om tiltagende hjælper. Tænker jeg om vi gør noget forkert?
Håber på et godt råd, så vi kan komme hans smerter til livs.
Med venlig hilsen
Pia
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Barselsorlov
I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...
Barnepige
Hvis du har brug for at få dit barn passet, så vælg altid en person som barnet kender og en person du har tillid til.
Det skal være en person, som kan overskue situationen og bevare roen, hvis noget uforudset skulle ske.
Generelt bør man ikke lade sit barn passe af en under 12-13 år - men det afhænger naturligt af vedkommendes modenhed. Nogle piger er meget modne i denne alder, hvor andre er for umodne til at kunne tage det ansvar, det er at passe et lille barn....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.