Svar: Døgnvagter og ammestop
Kære Maja
Hvor er det dejligt at høre at Oscar har sovet godt om natten, krydser fingre for at det fortsætter og husk nu, det går altid 2 skridt frem og et tilbage, men sålænge der er fremgang, så er det godt :)
Fint at vi fik det med døgnvagter / nattevagter på det rene, situationen er naturligvis en anden, når du er væk i 25-27 timer af gangen og det vil være relevant at du får Oscar til at tage en flaske og hvordan gør du så det ...?
I første omgang er det ofte en fordel at prøve med udmalket modermælk, fordi han kender smagen og derfor kun skal forholde sig til at sutte på noget andet og med en anden teknik.
Derudover skal du overveje flasketype og hvis han bruger sut, så kan det være en fordel at vælge en flaskesut som i formen minder om den sut han normalt sutter på. Mange børn, der er blevet ammet meget, og som har svært ved at finde ud af flasken, har det bedst med en fleksibel / elastisk flaskesut. Jeg ved at Pigeon laver dette og også Tommy Teepee, som du måske kan finde hvor du bor - men ellers må du forsøge dig lidt frem.
Du må prøve at lægge dig med ham, når han skal have flaske, ligesom du om natten ville lægge dig og amme ham. Prøv at lade ham lege lidt med flasken, bide i den osv. og se om han så selv pludselig tager fat og sutter.
Du kan prøve at sætte dig med ham i favnen, holde ham som når du ammer, så han ligesom ved at nu er det spisetid - men også far kan prøve, netop fordi han ikke forbindes med amning. Nogle børn vil altså helst holdes, andre helst ikke ...
... holdes, når de får flaske - nogen vil ikke acceptere flasken af mor, men vil gerne af far og omvendt. Desværre ikke faste regler her.
Flasken skal gives på de tidspunkter hvor du normalt ville amme og du vil således stille og roligt få skruet amningerne og dermed mælkemængden ned og skruet flaskerne op. Det må anbefales at du kun fjerner en amning og erstatter med en flaske af gangen, så din krop kan følge med og du ikke risikerer en bragende brystbetændelse.
Du fortæller at Oscar skal passes et døgn af din mor og hvorvidt det er forsvarligt afhænger jo af, hvorvidt hun kan få ham til at spise og drikke .. Men måske er det netop det der skal til og en god idé at udnytte, at han skal passes og derfor ikke kan blive ammet. Det må være et forsøg værd og et eller andet skal hun jo nok få i ham, han kan jo spise sin skemad og drikke vand af kop, som han plejer.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Så jeg synes faktisk du skal udnytte den mulighed for netop at få ham mere over på flaske ...
Derudover tænker jeg også at du nok må forberede dig på at du skal malke ud i de 24 timer du er væk. Din krop vil jo forsætte med at producere mælk og får du det ikke ud, så vil du naturligt få ondt i brysterne og kan som tidligere nævnt få en brystbetændelse.
I takt med at brystet stimuleres mindre og mindre og amningerne nedtrappes, så vil amningen naturligt stoppe af sig selv og det burde ikke give problemer, hvis du bare sørger for langsom nedtrapning :)
Jeg håber du kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke med ham - og med det hele!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.
Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...
Viden om børn:
Vuggedød - uventet spædbarnsdød
Den egentlige årsag til vuggedød eller pludselig spædbarnsdød kendes ikke. Men man ved, at der er visse faktorer, som har betydning. i 1980erne døde over 100 spædbørn hvert år uventet under søvn og siden 1990erne er antallet faldet drastisk. I dag er det under 10 børn om året i Danmark, der rammes af vuggedød.
Faldet i vuggedød skyldes i høj grad følgende anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen:
1. Læg altid barnet til at sove på ryggen. Hvis barnet sover på maven, er...
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.