Brev:
Stop af aftenflaske og sunde madvaner
Kære Helen
Vores datter fylder 1 år om en uges tid og jeg har derfor et par spørgsmål.
Hvornår tager man hendes aften mælke flaske fra - synes jeg kan læse nogle af dine andre svar at det sker ved 1 års alderen ?
Laver man en nedtrapning eller fjerner man den fra dag til dag`? Jeg tænker på at hun på nuværende tidspunkt nogle gange drikker 200 ml (nan 3), drikke hun blot dem fordi det er trygt og hun forbinder det med aften putning, eller skal det erstattes med andet udfra hendes alder ?
Hvornår må hun begynde og få letmælks produkter ?
Den sidste ting jeg har er ang. hendes mad/vitamin behov. Der findes vitamin piller fra 1 år af har jeg set, en tyggetablet, er det noget du anbefaler man giver ?
Vi har netop holdt ferie i 14 dage og jeg har erfaret at det ikke er nemt og få hende til og spise frugt og grøntsager - vi kan må ingen måde made hende med skeen mere så vi er begyndt og øve med gaflen og ellers tager hun selv med fingrene foran sig.
Vi har prøvet alt, skære al slags frugt ud i sjove ...
... figurer, og det samme med grøntsagerne, har vi prøvet og tage nogle farverige og serverer ved siden af kødet - hun kan simpelthen udvælge og se hvad der er hvad - hun går lige udenom det "sunde" og spise nogen gange kun fisken, kødet eller hvad vi nu ellers får.
Er det normalt for hendes alder og har du et råd til hvad vi kan gøre ?
Hun er rigtig glad for riskiks, sunde kiks og brød både med og uden smør - det kan hun jo selv sidde og gnave af. har også prøvet med banan i stave men lige meget hjælper det.
Hun er i øjeblikket ved og være meget ivrig efter og gå og sidder konstant urolig i sin højstol og vil ned og gå så vi har også svært ved at få hende til og bevare fokus for maden osv. Hun sidder også nogen gange og studerer maden meget, "splatter" det mellem fingerne og sidder og leger med det - er det også helt naturligt for hendes alder og skal vi udfra det konkluderer at hun så ikke er sulten til det måltid og fjerne maden med det samme foran hende ?
Glæder mig til dit svar.
Hilsner en glad mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Hoppegynge
En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen,
Tusind tak for dit svar angående min datter, som græd sig selv i søvn. For første gang i lang tid havde jeg en rigtig god fornemmelse i kroppen efter at have læst dit svar. Jeg kunne mærke, at du fik sat mange af de rigtige ord på situationen.
Tak fra Sanne, mor til pige på knap 4 måneder.