Annonce

Annonce

Svar: Vores datter afvises af legekammerat


19. august 2009

Kategori:
Alder:
2 år, 8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Tine

Jeg kan godt forstå du synes det er svært, når Caroline bliver afvist af Nanna - det er svært for Caroline, det er svært for jer som forældre at vide vidne til og det er sandsynligvis også svært for Nanna - hun bliver sandsynligvis forlegen, når Caroline kalder på hende og hun ved godt i en alder af 9 år, at hun et eller andet sted svigter, hun ved godt at det gør ondt at blive afvist, men ved på den anden side heller ikke hvad hun skal gøre ved det ...

Derfor er det en udmærket idé at tale med Nanna om at I godt forstår at hun ikke har lyst til at lege med Caroline, som er mange år yngre end hende selv, og at det måske vil være en god idé at hun siger fra overfor Caroline - naturligvis på en sød måde.

Det samme er I også nødt til at gøre. Det er vigtigt at I anerkender og fortæller Caroline at I godt forstår hende. Hun føler sig jo svigtet af Nanna, hvilket hun jo rent faktisk også bliver - altså en reel følelse, som man naturligvis skal bekræfte "jeg kan godt forstå du bliver ked af det, når Nanna ikke vil lege mere". Ligesom Nanna kan sige "jeg kan godt forstå du gerne vil lege med mig, men jeg er blevet for stor til at lege nu" eller lignende. Uden at gøre Caroline babyagtig og uden at gøre det til et større problem end det er, men altså være ærlig og sige tingene som de er.

Og så skal I tale med Caroline om at det er en god idé at lege med børn, som har samme alder som en selv og at det er naturligt at store børn har andre store børn som venner ligesom voksne også er sammen med andre voksne. I kan nævne nogle af jeres voksenvenner og drage paralleller her. Hun skal altså lære lidt om ligeværdighed mellem børn - det kan være sjovt nogle gange at lege med nogle der ...


Annonce

... er ældre end en selv, men det kan faktisk også være rigtig sjovt at lege med børn, der er 2 eller 3 år som en selv, fordi man synes de samme lege er sjove.

Derfor er det også vigtigt at I giver Caroline andre legekammerater og hjælper hende med at udvide sin sociale omgangskreds. I skal bakke op omkring at hun får en legekammerat fra vuggestuen på besøg i weekenden eller måske en gang imellem i hverdagen, hvor de evt. kan hentes om eftermiddagen, spise eftermiddagsmad sammen, lege lidt og så bliver det andet barn hentet hos jer i stedet for i vuggestuen.

Og igen skal I så drage paralleller når hun ser og savner Nanna, så skal I anerkende at det kunne være dejligt at lege med Nanna, men hun leger med sine venner fra skolen og Caroline leger med sine venner fra vuggestuen.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Og så skal I også fremhæve Carolines ressourcer til at lege selv. Motivere hende og igangsætte en leg, som hun synes er sjov og hyggeligt og så hun ikke savner sin legekammerat helt så meget. Det kunne f.eks. være at hjælpe hende med at smøre en madkurv, små madder, stykker af agurk, et par kiks, frugt og så en drikkedunk eller lignende, så et tæppe på græsplænen, en pude, en dukke, der kan spise med osv. eller måske købe et lille prinsessetelt, som I kan slå op og hun kan sidde i.

I kan på den måde stadig bruge jeres have :) og netop motivere hende til at lege selv, skabe en ny god leg, hvor hun ikke behøver en legekammerat, men har en aktiv rolle selv. Hvis hun så en dag får en legekammerat på besøg, så kan de jo tage på picnic selv, men som en begyndelse kan hun godt på egen hånd og med lidt opbakning fra jer :)

Jeg håber mine tanker hjælper lidt på vej, fortsat held og lykke med hende!

Fortsat god weekend.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Apgar score

Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.

Jordemoderen har 5 ting hun ser på:

1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.

2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...

Læs mere i Babylex

Cykelhjelm

Alle børn bør bruge cykelhjem, når de cykler. Det gælder både når de cykler selv og når de sidder i cykelstol, i en ladcykel eller i en cykelanhænger.

Vælg en godkendt hjelm. Det vil sige en hjelm med et CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078.

Derudover så skal hjelmen sidde rigtigt og det gør den når den dækker panden og sidder så stramt, at den ikke kan skubbes tilbage i nakken. I de fleste hjelme sidder skumgummipuder, som hjælper til at justere størrelsen, så...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......

Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.

Endnu engang tusind tak.


Annonce