Brev:
Vil ikke tæt fysisk kontakt
Kære Helen!
Mange tak for dit svar ang. tilknytning, som beroligede mig lidt. Jeg kan godt se flere af de ting, du skriver og er glad for at høre, at det er tegn på en god tilknytning.
Jeg fik dog vist ikke skrevet så tydeligt. For en af mine bekymringer er nemlig, at han ikke ret nemt lader sig trøste, synes jeg. Er han bare almindeligt pylret, er det afledning eller evt. at blive gået rundt med på armen, så han kan se sig omkring, der (som regel) hjælper. Er han rigtig ked af det, så synes jeg, at han er (og altid har været) svær at trøste – netop fordi han aldrig rigtigt har brudt sig om at være i favn eller sidde på skød. Det virker klaustrofobisk for ham (ligesom slynge, skråstol osv). Det gør mig af og til lidt ked af det, da der jo ikke er noget, jeg hellere vil end at trøste ham og give ham omsorg.
Håber at ovenstående heller ikke giver ...
... anledning til bekymring…
Derudover synes jeg som tidligere nævnt, at min søn enormt tit er pylret – sammenlignet med andre børn på hans alder. Han har gode perioder og dårligere perioder. I nogle perioder er han enormt irritabel, vred og pylret dagen lang. Der føler jeg ikke, at vi laver andet end at stå på hovedet for, at han ikke skal være utilfreds hele tiden. Og som sagt er det rigtigt svært at trøste ham, og man kommer tit til at føle sig lidt magtesløs. Andre dage er han bare glad, snakkende, charmerende osv. (dog stadig krydret med iltert temperament!).
Jeg synes bare, at de pylrede perioder fylder mest. Kan så meget pylren forklares med separationsfase, udvikling, tænder osv.? Han har fået mange tænder på kort tid, og de er tydeligvis ømme.
Ellers er han jo en fantastisk dreng med mod på tilværelsen.
Med venlig hilsen
Den lidt bekymrede mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Body Mass Index - BMI
Body Mass Index er en beregning af hvordan en persons højde passer til personens vægt. BMI defineres som vægten i kg divideret med højden i meter i anden (kg/m2).
Et sundt BMI for voksne ligger mellem 18.5-24.9. Man bruger ikke denne måling til små børn, men i stedet bruger man vækstkurver.
Ved at tegne barnets længde/højde og vægt ind på en kurve, så kan man følge om barnet vokser som det skal.
En tommelfingerregel lyder at små børn fordobler...
Bleer
Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.
Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.