Svar: Johannesbrødkernemel?
Kære Tilde
Louie lyder ikke spor for stor - han lyder super fin og lækker! Hans lårbasser ville jeg gerne nusse :)
De er rigtig dejligt at I efter Losec og Enfamil, har fundet frem til at det der virker for jer er Johannesbrødkernemel eller Aprestagum, som det også hedder. Super, ingen problemer i at du giver det. Det anbefales i dag mere at man bruger Enfamil, da dette har dokumenteret effekt, men det frarådes altså ikke direkte at man bruger Johannesbrødkernemel og når det er det der virker, så er det jo dejligt.
Nogle børn har brug for fortykkelsesmidler til de er omkring 1 år, men de fleste vil stoppe langt tidligere og ofte i forbindelse med at de også begynder at få mere skemad, mere fast føde, mere rigtig føde. Det kan derfor tænkes at I stille og roligt kan fjerne johannesbrødkernemel fra modermælkserstatningen i takt med at han spiser større mængder grød og mos og mælkebehovet ...
... naturligt nedsættes.
Jeg kunne også forestille mig at han måske vil have effekt af at få en flaske vælling om aftenen i stedet for den vanlige erstatning med JBKM. Vælling er jo i sig selv tykkere og kan derfor ligge en mere rolig mund i maven uden at der risikeres tilbageløb. Så en overgang til mere flydende mælk kunne altså være at forsøge med en vælling i første omgang og når det går godt, kan du prøve med almindelig modermælkserstatning.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg er helt overbevist om at brug af Johannesbrødkernemel ikke har gjort skade. Det er derimod gjort at jeres dreng har kunne holde maden i sig og optage den næring han har haft behov for og det er derfor hans vægt er så fin og han trives så godt. Det er bare et spørgsmål om at han skal blive ældre og hans mavesæk og mavemuskel skal modnes lidt .. så tiden arbejder også for jer :)
Håber du kan bruge disse tanker lidt videre, fortsat held og lykke med ham!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Mellemmåltider børn
Børn har brug for at få 3-4 mellemmåltider i løbet af dagen. Børn over 1 år bevæger sig ofte meget og mellemmåltiderne sikrer deres energibehov. Derfor skal mellemmåltider også være sunde.
Mellemmåltiderne vil ofte ligge formiddag, eftermiddag, før aftensmaden og som godnatmåltid.
Mellemmåltider kan være:
- Grovbolle f.eks. havregrynsboller, eller grovbrød med lidt frugt
- Rugbrødssnitter med smør, ost, frugt
- Frisk frugt, råkost,...
Tommelfinger - sutte på
Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten, øver det sig i at sutte på finger. Derfor ser man ofte, at nyfødte og småbørn ligger og sutter på deres fingre - det har de også gjort inde i maven.
At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed. Det er dog stadig vigtigt, at barnet får den tryghed og opmærksomhed, som det har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.